Ana SayfaGüncelOHAL’de cezaevleri: Tekirdağ’da ‘kelepçeli işkence ve darp’

OHAL’de cezaevleri: Tekirdağ’da ‘kelepçeli işkence ve darp’

HABER MERKEZİ – OHAL’de cezaevlerindeki hak ihlalleri artarak devam ederken, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nden yeni bir iddia geldi. Zülküf Bakır, cezaevinde ziyaret ettiği kardeşi Hıdır Bakır’a gardiyanların işkence yaptığını, ayrıca elleri ve ayaklarının kelepçelenerek süngerli odaya atıldığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen ve geçtiğimi günlerde beşinci kez uzatılan olağanüstü hal (OHAL) ile birlikte cezaevlerindeki hak ihlalleri sürüyor.

İhlallere ilişkin son haber bu kez Tekirdağ’dan geldi.

Zülküf Bakır, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde ziyaret ettiği 34 yaşındaki kardeşi Hıdır Bakır’ın yüzünde morluklar olduğunu söyledi ve kardeşinin kendisine, gardiyanların işkence yaptığını, ayrıca elleri ve ayakları kelepçelenerek süngerli odaya atıldığını söylediğini aktardı.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre ağabey Bakır, şunları söyledi:

Kardeşim geçen haftalarda tek kişilik hücreye alınıyor. Bu hücrede bir cam dahi yokmuş. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler de hem bu durumu protesto etmek için hem de cezaevine gazete alınmamasını ve baskıcı uygulamaları protesto amacıyla kapılara vuruyor. Cezaevi müdürü, baş gardiyan ve yanlarındaki bir grup infaz koruma memuru Hıdır’ın kaldığı hücreyi basıyorlar. Hücreye giren gardiyanlar da Hıdır’ın ellerini ters kelepçeleyerek, ayrıca ayaklarına da kelepçe takarak dövüyorlar.

‘Cezaevi savcısının gözünün önünde yaşandı’

Bakır, kardeşine yapılanların ardından süngerli odaya atıldığını söyleyerek şöyle devam etti:

Son olarak da Hıdır’ı süngerli odaya atıyorlar. Hıdır, bana bütün bunların cezaevi savcısının gözünün önünde yaşandığını söyledi. Bizler bütün bu olanların kamuoyunun görmesini istiyoruz. Yetkililer bir an önce sesimizi duymalı. Bununla ilgili olarak bizler gereken her yere başvuruda bulunacağız.


OHAL’de diğer cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili haberlere aşağıdaki bağlantı üzerinden bakabilirsiniz:

OHAL’de cezaevlerindeki hak ihlalleri