Ana SayfaGüncelAB dışişleri bakanlarının görüşmesinde gündem Afrin’di

AB dışişleri bakanlarının görüşmesinde gündem Afrin’di

HABER MERKEZİ – AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanları Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu görüştü.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları Sofya’da düzenlenen toplantıda Suriye’deki son durumu ve Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu konuştu.

Görüşmede Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna değindi ve çatışmaların son bulmasını talep etti.

Gabriel AB’nin “Suriye’de siyasi süreci yoluna koyması gerektiğini” ve “Suriye’nin kuzeyinde askeri gerginliği durdurmak zorunda olduğunu” belirtti.

DW Türkçe’nin haberine göre görüşmede Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissel ise Afrin’e operasyonu nedeniyle ABD ile Türkiye arasında askeri bir gerginlik yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kneissel şunları söyledi:

“NATO’nun en büyük iki ordusunun Suriye’nin kuzeyinde karşı karşıya gelmesi çok endişe verici.Bu nedenle AB farklı boyutlara sahip, yedinci yılına giren bu savaşın sadece müzakere masasında çözülebileceğine işaret etmek zorunda.”

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn da Suriye’deki bütün aktörlerin “IŞİD’le mücadeleye konsantre olması gerektiğini” belirterek, “Burada Kürtler söz konusu değil, IŞİD’in yenilmesi önemli” dedi.

Asselborn ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı ispatlanırsa Suriye’ye saldırı düzenleyecekleri” yönündeki açıklamalarına ilişkin, “Böylesi tartışmalar Suriye sorununda huzursuzluğu artırır” ifadelerini kullandı.