Ana SayfaGüncelCHP’den Diyarbakır’da panel: ‘Eşit Koşullarda Birlikte Yaşam’

CHP’den Diyarbakır’da panel: ‘Eşit Koşullarda Birlikte Yaşam’

HABER MERKEZİ – Yarın Diyarbakır’da yapacakları “Eşit Koşullarda Birlikte Yaşam” konulu panel öncesi konuşan CHP’li il başkanları, “Biz Türkiye’de barış içinde, bir arada yaşamak istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Yıldırım Kaya ile birlikte partinin Samsun, Edirne, Konya ve Diyarbakır il başkanları, Diyarbakır’da yarın düzenleyecekleri, “Eşit Koşullarda Birlikte Yaşamak” konulu panel nedeniyle il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Yıldırım Kaya, ‘savaş güzellemelerinin yapıldığı günlerde Diyarbakır’a barışı konuşmaya geldiklerini’ belirterek, ‘demokrasilerde savaş kışkırtıcılığı yapanların yargılandığını ancak Türkiye’de barışı savunanların tutuklandığını ve yargılandığını’ söyledi ve şöyle devam etti:

“AKP’nin seçim endeksli barış söylemleri iflas etti. Bizler de yaşamı savunmak için barış güvercini olup, Türkiye’nin dört bir yanından Diyarbakır’a geldik. Eşit koşullarda birlikte yaşamı konuşacağız. Eşit koşullarda birlikte yaşamı sadece Diyarbakır’da değil, bütün Türkiye’de konuşacağız. Ankara’da, İstanbul’da, Van’da, Bursa’da, Edirne’de, Hakkari’de, Samsun’da Mersin’de, Yozgat’ta, Konya’da, Mardin’de, Kırşehir’de, Giresun’da, Hatay’da, Aydın’da. 

“Biz Türkiye’de barış içinde, bir arada yaşamak istiyoruz. Huzur istiyoruz, silahlar sussun istiyoruz, çocuklarımız ölmesin, analarımız ağlamasın istiyoruz. Güne gözyaşıyla değil, umutla uyanmak istiyoruz. Biz istersek Türkiye değişir.”

Panel, yarın saat 13.00’te Plaza Otel’de gerçekleştirilecek.

Previous post
'Yolsuzluk Algı Endeksi': Türkiye'de yolsuzluk son beş yıldır artıyor
Next post
Reyhanlı Davası'nda karar: 53 kez ağırlaştırılmış müebbet