Ana SayfaDünyaFlorida’da silahlı saldırıdan kurtulan öğrencilerden ‘Yaşamlarımız için yürüyüş’

Florida’da silahlı saldırıdan kurtulan öğrencilerden ‘Yaşamlarımız için yürüyüş’

HABER MERKEZİ – ABD’nin Florida eyaletindeki bir lisede düzenlenen silahlı saldırıdan kurtulan öğrenciler, başkent Washington’a yürüyüş düzenleyerek, bireysel silahlanmanın denetlenmesi konusunda siyasilerin harekete geçmesini talep edeceklerini söyledi.

ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Parkland kentindeki bir lisede silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucu 17 kişi yaşamını yitirmişti.

BBC Türkçe’nin haberine göre saldırıdan kurtulan gençler, bireysel silahlanmanın denetlenmesi konusunda siyasilerin harekete geçmesini talep etmek için başkent Washington’a yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdu.

Öğrenciler, “Yaşamlarımız için yürüyüş” adıyla başlattıkları kampanya ile beraber saldırının ülkedeki silah tartışmasında bir dönüm noktası haline getirmeye çalışacaklarını söyledi.

24 Mart’ta Washington’a yürüyerek ABD’li kongre üyelerinden çocuklar ve ailelerinin “bir öncelik” haline getirilmesini talep edeceklerini belirten gençler, aynı gün içerisinde başka kentlerde de protesto eylemlerinin yapılması çağrısı yaptı.

Öte yandan saldırıdan kurtulan Cameron Kasky, “Yetişkinler oyun oynarken, biz hayatlarımızı kaybediyoruz” dedi.

Eylemciler daha sonra ABD’li Kongre üyeleri ve Başkan Donald Trump’ı “Utanın” sözleriyle protesto etti.

Trump ne demişti?

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl ABD’lilerin silah sahibi olma hakkını “asla ihlal etmeyeceğini” söylemişti.

Trump, saldırının ardından bireysel silahlanmanın denetlenmesi konusunda yaptığı ilk açıklamada, Barack Obama’nın başkanlığının ilk yıllarında Kongre’de çoğunluğa sahip olan Demokratları yasayı geçirmemekle suçlamıştı.

Trump ayrıca, saldırıyı düzenleyen Nikolas Cruz hakkında yapılan ihbarı değerlendirmediğini itiraf eden FBI’ı da eleştirmişti.