Ana SayfaGüncelHDP’den CHP’ye Afrin eleştirisi: Demokrasinin ilkelerini Yenikapı’da bulamazsınız

HDP’den CHP’ye Afrin eleştirisi: Demokrasinin ilkelerini Yenikapı’da bulamazsınız

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’le ilgili açıklamalarına dikkat çekerek, “Afrin’i seçime alet ediyorlar” dedi. Temelli, Erdoğan’ın parti teşkilatları için sarf ettiği “metal yorgunluğu” sözlerine ilişkin ise “Metal yorgunluğu yok, Erdoğan yorgunluğu var” değerledirmesinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı, Afrin’e dair söylemlerinden ötürü CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Afrin üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Afrin tepkisi: “ÖSO’cuları da IŞİD artıklarını da al ve oradan çık”

AKP’yi “savaş siyasetinden beslenmek” ile suçlayan Temelli, iktidara, “Eğer Afrin Afrinlilerin ise sen çık oradan! O götürdüğün ÖSO’cuları da IŞİD artıklarını da al ve oradan çık” diye seslendi.

ÖSO gruplarının Afrin’deki yağmasını da hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı, “Bu ÖSO’culardan hiçbiri Afrinli değil. Afrinli olsa evine, ailesine gider değil mi? Bunlar dükkan soymaya, yağmalamaya gidiyor” dedi ve medyanın tutumunu eleştirdi:

“Yağmacıları, ganimet peşinde koşanları izledik. Türkiye medyasında bunu izleme şansımız yok tabii. Bunu BBC’de, CNN International’da izledik. Türkiye televizyonları neredeyse ÖSO’yu ‘BM Barış Gücü’ olarak gösterecek. İki tabloyu yan yana izlerseniz nasıl bir algı operasyonuyla karşı karşıya olduğumuzu göreceksiniz: Birinde yağmayı ve katliamları, diğerinde ÖSO güzellemelerini seyrediyoruz.”

“Metal yorgunluğu” sözleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklenen Temelli, şöyle devam etti:

“Diyor ki ‘metal yorgunluğu’ var. Konuştukları aslında metal değil, seçmenleri. Seçmenlerini metal olarak görüyor. ‘Şimdi diriliş zamanı’ diyor, ‘Afrin’de diriliş başladı’ diyor. Bu, Afrin meselesinin neye alet edildiğinin itirafı: ‘Afrin’e gitme sebebim seçim kazanmak’ diyor. Onlarda metal yorgunluğu yok, onlarda yani senin seçmenlerinde Erdoğan yorgunluğu var. O Erdoğan yorgunluğundan da yakında kurtulacaklar.”

Kılıçdaroğlu’na eleştiri: “Demokrasiye bağlı ilkeleri Yenikapı’da bulamazsınız”

Temelli, konuşmasında Erdoğan’ın yanı sıra Afrin’e dair söylemlerinden ötürü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

“Bugünlerde bir ilkeler modası var, herkes ilkelerden bahsediyor. İlkelerde anlaşalım, ilkelerde buluşalım… Tamam, harika. Peki, bu ilkeler ne?” diye soran Temelli, CHP’ye, “Demokrasiye bağlı ilkeleri Yenikapı’da bulamazsınız” diye seslendi:

“Bu meselede adım atmak istiyorsanız dokunulmazlıkların kaldırılmasında bulamazsınız, tezkerelere ‘evet’ demekte bulamazsınız Sayın Kılıçdaroğlu. Bunu bulacağınız yer, evrensel hukuk kurallarıdır. Bunu bulmak için 50 tane Efrin’i feda etmeyeceksiniz. Tam tersine size hatırlatayım, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyeceksiniz. Bu savaş siyasetinin, bu militarizmin bizi sürüklediği yele karşı ancak anti-militarist bir yaklaşımla dur diyebiliriz.”