Ana SayfaGüncelErdoğan yanıtladı: 5 bakan neden milletvekili adayı olmadı?

Erdoğan yanıtladı: 5 bakan neden milletvekili adayı olmadı?

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li beş bakanın neden milletvekili adayı olmadığına ilişkin soruya “Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler” diye yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece yarısı katıldığı Habertürk TV yayınında, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin soruları cevapladı.

Erdoğan, halen görevini sürdüren 5 bakanın neden milletvekili adayı olmadığına ilişkin “Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler. ‘Siz aday olmayın’, diye böyle bir danışıklı dövüş söz konusu değil” dedi.


AKP listesini YSK’ye sundu: 167 milletvekili yeniden aday, 5 bakan yok


AKP lideri Erdoğan, partisinin 600 koltuklu yeni parlamentodaki hedefine ilişkin soruya ise “bıçak sırtı değil” dedi ve 300’ün üzerinde bir rakamı yakalaması gerektiğini söyledi.

Seçilmesi durumunda kabinenin nasıl olacağına ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, bakan sayısının 20’nin altında olacağını ve bir veya iki cumhurbaşkanı yardımcısının görevlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile seçim sürecinde bir ortak mitingin yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Şu anda ben aslında arzu ederim. En azından 1-2 final mitingi müşterek yapsak isabetli olur diye düşünürüm. Ama tabii bu benim yalnız başıma vereceğim bir karar değil, bu konuda Sayın Bahçeli’nin de olumlu bir yaklaşımı olursa, müşterek 1-2 final mitingini, örneğin İstanbul- Ankara gibi yapma durumumuz olabilir. Arkadaşlar görüşüyorlar. Eğer karşı taraftan da olumlu bir cevap gelirse bu adımı da atarız.”

Previous post
Fransa'da bir yılda bir milyon kişi sigarayı bıraktı
Next post
85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezen zırhlı aracın görüntüleri ortaya çıktı