Ana SayfaGüncel“HDP’nin ittifaktan dışlanması avantaj, ikinci bir 7 Haziran bile yaşamak mümkün”

“HDP’nin ittifaktan dışlanması avantaj, ikinci bir 7 Haziran bile yaşamak mümkün”

HABER MERKEZİ – Dört partinin “HDP’siz ittifakı”nı değerlendiren yazar Demir Küçükaydın, HDP’nin Sıfır Baraj’dan dışlanmasının ‘hayırlı olduğunu’ savunarak, “HDP, dışlanmasına karşı bütün Kürt partilerini yanına alarak muhtemelen klasik bölgelerinde daha yüksek oranda oylar alacağından ikinci bir 7 Haziran bile yaşamak mümkün olabilir” dedi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin “HDP’siz ittifak”ına dair bir yazı kaleme alan yazar Demir Küçükaydın, HDP’nin Sıfır Baraj’dan dışlanmasının ‘hayırlı olduğunu’ savundu.

HDP’nin Dışlanması İyi Olmuştur” başlıklı yazısında konuyu değerlendiren Küçükaydın’ın yazısından bir bölüm şöyle:

“HDP’nin oy aldığı yerler belli noktalarda yoğunlaşmıştır. Bu nedenle, bu durum belki Sıfır Baraj’a HDP’nin katılması durumunda gerek Muhalefetin gerek HDP’nin daha az vekil çıkarmasına yol açacaktır ama HDP’nin kaybı bir bütün olarak Muhalefetin toplam vekil kaybından daha az olacaktır.

Ama bu durum aslında HDP’nin bu iktidar ve muhalefet bloğunun karşısına bir üçüncü alternatif olarak çıkması da demektir. Bu HDP açısından olağanüstü elverişli bir konumlanmadır.”

Yazısında HDP’nin tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi ‘sınırda bir durumda’ olduğunu da belirten Küçükaydın, “Muhalefetin Meclis’te çoğunluğu alabilmesi ise tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi HDP’nin yüzde on barajını geçmesine bağlı olabilecektir” dedi ve şöyle devam etti:

“Bu durumda tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, Demirtaş’ın adeta HDP’nin sesi ve sözü olduğu, HDP’nin yüzde on barajını geçmesinin Erdoğan diktatörlüğünü engellemek ve mecliste olsun çoğunluğu muhalefetin ele geçirmesi için HDP’li olmayanların bile HDP’ye dayanışma oyu vereceği bir konumlanma ortaya çıkarmaktadır.

Bu büyük bir avantajdır. HDP de dışlanmasına karşı bütün Kürt partilerini yanına alarak muhtemelen klasik bölgelerinde daha yüksek oranda oylar alacağından ikinci bir 7 Haziran bile yaşamak mümkün olabilir.”

Previous post
SALT Beyoğlu’nda ‘Perşembe Sineması’ ilkbahar gösterimleri başlıyor
Next post
'Bozkurt'un ötesinde: Ülkücülerin önde gelen isimleri CHP'ye katıldı, rozetleri Kılıçdaroğlu taktı