Ana SayfaGüncelMHP’li Aycan: Erdoğan’ı kurtardık, artık biz ne dersek o olacak

MHP’li Aycan: Erdoğan’ı kurtardık, artık biz ne dersek o olacak

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkan Yardımcısı Aycan, partisinin çıkardığı 49 vekilin Meclis’te ‘kilit önemde’ olacağını savunarak, “Bundan sonra mecliste siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek, o olacaktır” dedi.

Maraş’ta partisi tarafından birinci sıradan aday gösterilip resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Sefer Aycan, Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği yemekte milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında bu seçimlerde en başarılı partinin MHP olduğunu öne süren Aycan, “Bu seçimde 2 kazanan var: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilliği seçiminde ise MHP” diye konuştu.

Yüzde 5 oy bekleyenlere büyük bir cevap verdiklerini kaydeden Aycan, bundan böyle partisinin ‘kilit önemde’ olduğunu söyledi:

“Elbette 49 vekil bizim beklediğimizden azdır. Ama bugünkü 49 vekil, bütün değerlerin üstündedir, büyük bir mücadelenin eseridir ve Meclis aritmetiğinde MHP’yi kilit konumuna getirmiştir. 600 vekil var ama her zaman, bundan sonra bütün gözler 49 vekilin üzerinde olacaktır, genel başkanımızın üzerinde olacaktır. Bundan sonra Meclis’te siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek, o olacaktır. Bugün MHP Meclis’te kilit konumdadır ve MHP’nin genel başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan’ı kurtarmıştır, hem Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurtarmıştır, hem Meclis’i kurtarmıştır, hem devleti kurtarmıştır. Bu da böyle bilinsin.”

Bahçeli de “Denge ve denetleme bizde” demişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Aycan’ınkine benzer şeyler söylemişti.

Konuşmasında MHP’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında tavizsiz durduğunu vurgulayan Bahçeli, “Türkiye bugün resmen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiştir. Sayın Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir” demiş ve eklemişti: “Partimiz hem kilit partisi olmuş hem de denge ve denetleme görevi almıştır.”