Ana SayfaGüncelAğrı Valisi’nden ‘Leyla’ açıklaması: Darp ve istismar yok, kaçırılmış

Ağrı Valisi’nden ‘Leyla’ açıklaması: Darp ve istismar yok, kaçırılmış

HABER MERKEZİ – Ağrı Valisi Elban, 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada otopsinin tamamlandığını, darp ve istismarın olmadığını söyledi. Vali, olayın ‘kaçırılma’ olduğunu belirtirken, gözaltı sayısıyla ilgili açıklama yapmadı.

Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın ilk gününde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in cansız bedeni 18 gün sonra, dün Bezirhane köyünün merkezine 3 kilometre mesafede bulundu.

Ardından otopsi işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na götürülen Aydemir’in cenazesi, yapılan otopsinin ardından aileye teslim edildi.

Cenaze, Leyla’nın kaybolduğu ve dedesi Zeki Aydemir’in yaşadığı Bezirhane köyüne götürülerek bu sabah defnedildi.

Ağrı Valisi Süleyman Elban ise, Leyla’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmadaki son durumu açıkladı.

‘Açlık nedeniyle yaşamını yitirdi’

Vali Elban, Leyla’nın açlık nedeniyle yaşamını yitirdiğini, darp izi olmadığını, herhangi bir istismar emaresinin bulunmadığını söyledi.

Bu sabaha karşı otopsinin tamamlandığını belirten Elban, şunları söyledi:

“Dün bulunduğu tarihten de zannediyoruz 2-3 gün öncesinde o derede suyun içine bırakılmış olduğu yönünde. Otopsi raporunda tespitler mevcut. Ölüm nedeni çocuğun 8 – 10 gün aç bırakılması nedeniyle, açlık nedeniyle ölmüş. Ve çocuğun cesedinde herhangi bir darp izi, yaralama izi mevcut değil. Yine o süre zarfında herhangi bir vahşi hayvan tarafından yaralanma söz konusu değil. Dün üzerinde görülen kırmızı izler, güneş yanığı olduğu tespit edildi. Çocukla ilgili herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi de yoktur.”

‘Kaçırıldı ve gözaltı var’

Gazetecilerin gözaltıyla ilgili sorusuna Ağrı Valisi, “Var, bazı ipuçlarımız da var. Çalışmalar devam ediyor, savcılık olayın üzerinde çok yoğun bir değerlendirmesi var” yanıtını verdi.

Gözaltı sayısına ilişkin bilgi vermeyen Vali Elban, ‘Kaçırılma mı, kayıp mı oldu’ sorusuna ise “Kaçırılma” cevabını verdi.

Soruşturmanın sürdüğünü belirten Elban, 3 savcının görevlendirildiğini de açıkladı.

Ne olmuştu?

4 yaşındaki Leyla Aydemir, Ağrı’da bayram ziyareti için gittiği Bezirhane köyünde kaybolmuştu.

Kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin kızı Leyla, Ramazan Bayramı’nın birinci gününden bu yana kayıptı.

AFAD, jandarma ve sivil toplum kuruluşlarının aradığı 4 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 18 gün sonra bulunmuştu.