Ana SayfaGüncelPutin’le görüşen Erdoğan: Birileri gerçekten kıskanıyor

Putin’le görüşen Erdoğan: Birileri gerçekten kıskanıyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Erdoğan, görüşme sırasında “(Rusya) ile aramızdaki her türlü dayanışma birilerini gerçekten kıskandırıyor” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri, ABD Başkanı Trump’ın yaptırım tehdidinin üzerine gelmiş oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10. Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi kapsamında baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme öncesi Erdoğan, “Türkiye-Rusya siyasi, askeri, ekonomik, kültürel, ticari bütün alanlarda gerçekten çok ciddi bir yükselişi şu anda yakalamış vaziyette” dedi.

Rusya ile Türkiye arasındaki ticari bir takım anlaşmalara değinen Erdoğan, “Tüm bunlarla beraber aramızdaki her türü dayanışma birilerini de gerçekten kıskandırıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin de iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Putin, “Çeşitli krizlerin üstesinden gelinmesi konusunda ilişkilerimiz her daim devam edecek. Ekonomi alanında da ilişkilerimiz gelişecek. Geçen sene ticaret hacmimiz yüzde 40,5 oranında artmıştı ve 22 milyar doları aşmıştı. Görüştüğümüze çok sevindim, ortak çalışmalarda bulunmaktan memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

Erdoğan ve Putin’in açıklamaları sonrasında iki lider görüşmeye basına kapalı devam etti

ABD’den yaptırım tehdidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le görüşürken sarf ettiği “Dayanışmamız birilerini kıskandırıyor” şeklindeki açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırım tehditlerinin üzerine gelmiş oldu.

Dün ABD’den, ev hapsine alınan rahip Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı açıklaması gelmişti.

Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulayacaklarını söyleyen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in mesajından sonra ABD Başkanı Donal Trump Twitter hesabından şunları yazmıştı:

“ABD, harika bir Hristiyan, aile adamı ve harikulade bir insan olan pastör Andrew Brunson’u uzun süredir hapsettiği için Türkiye’ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacak.”