Ana SayfaEkolojiMeteoroloji’den tropik fırtına uyarısı geldi, teknelerin denize açılması yasaklandı

Meteoroloji’den tropik fırtına uyarısı geldi, teknelerin denize açılması yasaklandı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji’nin Orta Akdeniz için tropikal fırtına uyarısı yapmasının ardından Kuşadası Liman Başkanlığı, 29-30 Eylül’de teknelerin denize açılmasını yasakladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile Orta Akdeniz için tropik fırtına uyarısında bulunmuştu.

Söz konusu tropikal fırtınanın hızını artırarak, kasırgaya dönüşebileceği uyarıları da yapılmış ve Türkiye’de özellikle Antalya ve İzmir gibi kentlerin bundan etkileneceği belirtilmişti.

‘Fırtına Pazar günü geliyor’

Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Meteoroloji, “Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, Pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor” dedi.

Açıklamanın devamında fırtınanın özellikle etkileyeceği bölgeler paylaşıldı:

“Bu sistemle birlikte Ege’nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara’nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli, Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum , ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Meteoroloji ayrıca Twitter üzerinden paylaştığı açıklamada, fırtına nedeniyle oluşabilecek zararları sıralayıp, uyarılarda bulundu.

Teknelerin denize açılması yasaklandı

Açıklamaların ardından Kuşadası Liman Başkanlığı, 29-30 Eylül’de teknelerin denize açılmasını yasakladı.