Ana SayfaGüncelLeyla Güven 47 gündür açlık grevinde: Destek için ışık söndürme ve gürültü eylemleri başlıyor

Leyla Güven 47 gündür açlık grevinde: Destek için ışık söndürme ve gürültü eylemleri başlıyor

HABER MERKEZİ – Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 47’nci günde devam ederken, ona destek için cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor. Dışarıda ise yarın akşamdan itibaren ışık söndürme ve gürültü çıkarma eylemleri başlatılıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 47’nci günde devam ediyor.

Güven “PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” açlık grevine başladığını duyurmuş, kimseyle görüştürülmeyen Öcalan’la görüşme sağlanana kadar eylemini sürdüreceğini bildirmişti.

Güven’e destek için 117 cezaevinde 27 Kasım’da 10’ar günlük süresiz – dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevi eylemleri de sürüyor.

Gebze, Diyarbakır, Patnos, Kandıra ve Van cezaevlerinde 30 tutuklunun 16 Aralık’ta başlatmış olduğu süresiz – dönüşümsüz açlık grevi ise 9’uncu gününde.

Işık söndürme ve gürültü eylemleri

Açlık grevi eylemleri devam ederken DTK, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) eylemcilere destek için ışık söndürme ve gürültü çıkarma eylemleri başlatılacağını açıkladı.

Buna göre eylemin startı yarın akşam verilecek. Türkiye genelinde her akşam saat 20.00’de başlayacak eylemler, saat 20.30’a kadar sürecek.

Mezopotamya Ajansı, açlık grevindeki tutukluların talepleri karşılayıncaya kadar bu eylem ve etkinlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Previous post
Times: Türkiye de boşluğu doldurmaya çalışacak, Kürtlere saldırabilir
Next post
Ahmet Telli: Saldırganların çoğu beni tanımıyordu, polis kontrolünde gelmişlerdi