Ana SayfaGüncel61’inci gün: Güven’in sağlık durumu kötü, cezaevlerinde açlık grevleri yayılıyor

61’inci gün: Güven’in sağlık durumu kötü, cezaevlerinde açlık grevleri yayılıyor

HABER MERKEZİ –Açlık grevi eylemini 61’inci gününde sürdüren Leyla Güven, ağırlaşan sağlık sorunları nedeniyle avukatlarının görüşüne çıkamıyor. Güven’in eylemi devam ederken farklı cezaevlerinde en az 156 tutuklu da onunla aynı taleple süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 61’inci gününde, yani iki ayı geride bıraktı.

Güven, tutulduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde, kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde.

Sağlık durumu kritik bir noktada olan Güven, tansiyon düzensizliği, mide bulantısı, halsizlik, baş ağrısı, mide krampı, sese ve ışığa hassasiyet gibi birçok sağlık sorunu yaşıyor.

Güven, sağlık sorunlarından ötürü son 10 gün içinde avukatlarıyla çok kısa olmak kaydıyla sadece üç kez görüşebildi. Son dört gündür de avukatlarının görüşüne çıkamıyor.

Grev cezaevlerine yayıldı

Öte yandan Güven’in süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi hemen hemen tüm cezaevlerine yayılmış durumda.

Hâlihazırda farklı cezaevlerinde en az 156 tutuklu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde.

Eylemdeki tutukluların da talebi Güven’inkiyle aynı.

Talebi ne?

HDP Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.