Ana SayfaGüncelGazi’de polis kurşunuyla öldürülen gençlerin davasında keşif kararı verildi

Gazi’de polis kurşunuyla öldürülen gençlerin davasında keşif kararı verildi

HABER MERKEZİ – Gazi’de polisin açtığı ateş sonucu Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un öldürülüşüne ilişkin açılan ve dört polisin yargılandığı davada olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi.

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde 14 Nisan 2017 tarihinde bir araca polis tarafından ateş açılmıştı.

Açılan ateş sonucu araçta bulunan Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul isimli gençler hayatını kaybetmiş, Ramazan Altürk ağır yaralanmıştı.

Kerem ve Erkul’un ölümüne sebebiyet veren polislerin yargılandığı davanın 4. duruşması Çağlayan’daki İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre duruşmaya “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan tutuksuz yargılanan polisler Erkan E., Zafer S., Davut B. ve Kenan A. katılmadı.

Polisin açtığı ateş sonucu öldürülen Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un aileleri ile avukatlarının katıldığı duruşmada sanıkların avukatı da hazır bulundu.

Duruşma başkanı değişti

Ayrıca duruşmadaki mahkeme başkanı değişti.

İlk olarak söz alan Kerem ve Erkul ailelerinin avukatı Meral Hanbayat, Barış Kerem’e ait elbiselerdeki Adli Tıp uzmanlık raporu ile otopsi raporu arasında çelişkiler olduğunu dile getirdi.

Hanbayat, “Örneğin otopside kurşunun Barış Kerem’in sol bacağından girdiği söylenirken uzmanlık raporunda sağ bacak diyor” dedi.

Avukat Hanbayat, mahkemeden olay yerinde bir an evvel keşif yapılmasını ve keşif sonrasında Adli Tıp’tan yeniden rapor alınmasını talep etti.

Keşif yapılacak

Savcının da keşif talebinin kabulünü istemesi üzerine mahkeme, 19 Nisan’da saat 11.00’den itibaren keşif yapılmasına karar verdi.

Duruşma 27 Haziran saat 09.30’a ertelendi.

Previous post
Sanayi üretimi yüzde 7,3 düştü, ‘ekonomide küçülme sürecek’
Next post
Açlık grevleri: Gebze Cezaevi'ndeki beş tutuklunun durumu ağırlaştı