Ana SayfaGüncelSoylu’nun talimatıyla gözaltına alınan HDP’liler 4 gün sonra serbest

Soylu’nun talimatıyla gözaltına alınan HDP’liler 4 gün sonra serbest

HABER MERKEZİ – Açlık grevine başladıktan sonra olislerce düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan beş HDP’li 4 gün sonra serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı ve ardından hem cezaevlerinde hem de yurt dışında pek çok kişinin dahil olduğu açlık grevi eylemlerine destek vermek amacıyla 3 Mart’ta, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın da bulunduğu altı HDP’li, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlamıştı.

Polis, Dağ ve beraberindekilerin açıklamasından saatler sonra, eylemin sürdüğü HDP Diyarbakır İl Binası’nı basarak açlık grevindeki parti üyeleri Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer’i gözaltına almıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, talimatın kendisinden geldiğini belirterek, “Onları oradan alın dedim, aldılar” sözlerini kaydetmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP üyeleri hakkında 4 gün gözaltı kararı verilmişti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde bekletilen HDP’lilerin 4 gün sonra ifadeleri alındı.

HDP’liler, ifadelerinin alınması ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer serbest bırakılırken, İsmet Yıldız ve Salih Cansever adli kontrol şartlarının uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Leyla Güven açlık grevinde 4 ayı geride bıraktı