Ana SayfaDünyaCANLI BLOG | Kuzey Suriye’de ‘ateşkes’ kararı

CANLI BLOG | Kuzey Suriye’de ‘ateşkes’ kararı

HABER MERKEZİ – Pence-Erdoğan görüşmesi sonrasında Kuzeydoğu Suriye’de “ateşkes” kararı alındığı açıklandı, Ankara’dan da Türkiye ile SMO’nun 9 Ekim’de başlattığı operasyonuna beş gün ‘ara verildiği’ duyuruldu. DSG’den ise “Ateşkes savaşın sürdüğü Gire Spi ve Serekaniye arasındaki alanlar için geçerli” açıklaması geldi. Gelişmeleri canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz.


08:17 | DSG komutanı: Ateşkes kararı sadece iki bölge için geçerli

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobani (Ferhat Abdi Şahin), ABD ve Türkiye arasında Kuzeydoğu Suriye operasyonuna yönelik görüşmeler ardından yapılan “ateşkes” açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gelişmelerden haberdar olduklarını söyleyen DSG komutanı, ateşkes kararının ‘direnişin sonucu’ olduğunu kaydetti.

Kobani, ateşkesin iki bölge için geçerli olduğunu belirtti:

“Bu ateşkes savaşın yürüdüğü Gire Spi (Tel Abyad) ve Serekaniye (Resulayn) arasındaki alanlar için geçerlidir. Diğer bölgeler için bir görüşme olmadı. Güçlerimiz halen kendi yerlerindeler. Burada yüzlerce sivil katledildi, binlerce insan göç ettirildi. Biz de bu ateşkesi kabul ettik.”

Ateşkesin sonuca ulaşması için ellerinde geleni yapacaklarını ifade eden DSG komutanı, “Bu ateşkesin sorumlu ve uygulanmasından sorumlu olan taraf ABD’dir. Halkımızın yerlerine dönmesi sağlanmalıdır. İşgalci güçlerin amaçları gerçekleşmemeli” dedi.


Operasyonun birinci gününde neler oldu?

Kuzey Suriye’ye operasyonda ikinci gün

Kuzey Suriye’ye operasyonda üçüncü gün

Previous post
CANLI BLOG | Kuzey Suriye'ye operasyon: Dokuzuncu günde neler oluyor?
Next post
This is the most recent story.