Ana SayfaGüncelHürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etti

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etti

HABER MERKEZİ – Hürriyet gazetesinin birçok gazeteciyi evlerine gönderdikleri tebligatla işten çıkarması üzerine gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar görevinden ayrıldı.

Demirören Holding’e ait Hürriyet gazetesinde birçok gazetecinin evlerine posta yoluyla gönderilen tebligatla işten çıkarılmasının ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etti.

Sputnik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) başkanvekili olarak da görev yapan Munyar’ın istifasını TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun doğruladığını bildirdi.

Ayrıca Munyar’ın istifasını noter yoluyla gazete yönetimine gönderdiği belirtildi.

Munyar, Demirören Holding’in Hürriyet gazetesini Doğan Medya Grubu’ndan satın alması sonrası Fikret Bila’nın istifa etmesi üzerine genel yayın yönetmenliğine getirilmişti.

Munyar’ın bu istifası öncesinde yazar, senarist ve oyuncu Gülse Birsel ile müzik yazarı Naim Dilmener de yazılarına son verdiklerini duyurmuştu.

Birsel istifasına herhangi bir gerekçe göstermezken, Dilmener Twitter üzerinden şu mesajı paylaşmıştı:

“Doğan zamanı da, sonraki Demirören zamanı da; Hürriyet’te yazmamın tek sebebi Çınar Oskay ve ekibiydi. Onlar yoksa benim kalmamın bir anlamı olmaz. Ben de ayrılıyorum. Oskay ve arkadaşlarına teşekkürlerim sonsuz. Yolları her daim açık olsun.”

Ne olmuştu?

Hürriyet, aralarında editör, yazar ve muhabirlerin bulunduğu yaklaşık 39 gazeteciyi işten çıkarmıştı.

Gazete, çalışanlarına işten çıkarıldıklarını, evlerine posta yoluyla gönderdikleri tebligatla haber vermiş, bazı Hürriyet çalışanları ise e-posta hesaplarına erişememeleri üzerine işten çıkarıldıklarını anladıklarını söylemişti.

Gazetecilerin evlerine gönderilen fesih ibranamesinde “Yönetim kurulunun işletmesel kararı uyarınca iş akdiniz 25.10.2019 itibariyle feshedilmiştir” denilmişti.

İşine son verilen gazeteciler arasında şu isimler bulunuyor: Çınar Oskay, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, Serkan Ocak, Banu Tuna, İpek Yezdani, İpek Özbey, Aslı Barış, Şebnem Turhan, İbrahim Yurtbay, Aydil Durgun, Önder Öndeş ve Dürdane Kırçuval.

İpek Yezdani aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Merkez Yöneticisi.

Öte yandan Hürriyet gazetesi, Mayıs 2018’de Doğan Medya Grubu tarafından Posta gazetesi, CNN Türk ve Kanal D televizyonlarıyla birlikte Demirören Holding’e satılmıştı.

Satış işleminden kısa süre sonra da gazetenin yeni sahibi tarafından çok sayıda çalışanın işine son verilmişti.

Previous post
IŞİD, Bağdadi’nin öldüğünü doğruladı
Next post
Berlin'den Ankara'ya “vergi kaçakçılarını koruma” suçlaması