Ana SayfaGüncelGazeteci Ahmet Kanbal beraat etti

Gazeteci Ahmet Kanbal beraat etti

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ahmet Kanbal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Tutuksuz yargılanan Kanbal, duruşmaya Mardin’den Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlandı.

Zincirleme şekilde “örgüt propagandası yapmak” suçlaması yöneltilen Kanbal, paylaştığı haber ve yorumların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu vurgulayarak, gazetecilik faaliyetlerinin suç sayılamayacağını söyledi.

Savcı: Gazetecilik faaliyeti suç değildir

Mütalaasını sunan savcı da, suç olarak nitelendirilen sosyal medya paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu, paylaşılan haberlerin de gazetecilik faaliyeti sorumluluğu olan haber verme sınırını aşmadığını vurgulayarak Kanbal hakkında beraat talebinde bulundu.

Kanbal’ın avukatları Erhan Kuzu ve Tahar Erdem de savcının mütalaasına katıldıklarını, müvekkillerinin ifade özgürlüğü kapsamına giren paylaşımlarının suç sayılamayacağını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, gazeteci Kanbal hakkında beraat karar verildiğini bildirdi.

Previous post
Gözaltındaki Aziz Oruç'un eşi: Tek silahı kalemi, mesleği de gazetecilik
Next post
5 Haziran Katliamı Davası'nda karar: Üç sanığa ağırlaştırılmış müebbet