Ana SayfaGüncelYılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başladı

Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başladı

HABER MERKEZİ – Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başladı. Sinema, öykü, şiir, karikatür ve fotoğraf dallarında yapılabilecek başvuruların son tarihi 15 Nisan.

3’üncü Uluslararası Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başladı.

Festival, Yılmaz Güney’in sanat anlayışının temeli olan, halktan yana sanat yapan amatör ya da profesyonel tüm sanatçıları, ortak bir platformda buluşturmak ve üretime teşvik etmeyi amaçlıyor.

Festivalde Ssinema (Kısa Film, Kısa Belgesel, Kısa Senaryo), Öykü, Şiir ve Karikatür ve Fotoğraf dallarında olmak üzere beş dalda başvurular kabul edilecek.

Festival Öykü ve Şiir kategorilerinde Türkçe, Kurmancî/Kırdaşki, Zazaki/Kırmanckî, Ermenice dillerinde, Sinema’da ise dil sınırlaması olmamakla birlikte Türkçe altyazı eki ile her dilden eser kabul edilecek.

Başvurular 15 Nisan tarihine kadar sürecek.

Festival kapsamında 15 Nisan-1 Haziran tarihlerinde İstanbul ve Dersim başta olmak üzere birçok şehirde etkinlikler yapılacak.

Festivalde Yılmaz Güney Vakfı’nın çabalarıyla restore edilen Güney’in filmleri de gezici tırlar ile birçok köy ve mahallede izleyiciyle buluşturulacak.

Festival 7 Haziran’da İstanbul’da, 14 Haziran’da ise Dersim’de düzenlenecek ödül törenleriyle de son bulacak.

“İnadına Yılmaz Güney diyoruz”

Öte yandan Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM) ve Dersim Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Yılmaz Güney Vakfı’nın da destekleyici olduğu festivalin tanıtım toplantısı, Taksim Hill Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında konuşan Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney şunları söyledi:

“Yılmaz Güney, Türkiye sinema tarihinde çok büyük bir kıyıma uğratılmıştır. Çok korkunç bedeller ödemiştir. 10 yıl boyunca filmlerinin gösterimi yasaklanarak yeni kuşağın onu tanıması engellenmiştir.
“Hala engelleniyor ve ölümünün üzerinden geçen 35 seneye rağmen hala yasaklı. Bazı kesimler kafalarındaki hapishanelerden maalesef hala kurtulamadı. Hala filmleri TRT’de ve diğer ulusal kanallarda gösterilmiyor.
“İşte bu festivalin önemi de bir kere daha öne çıkıyor. Tüm yok etme, yok sayma çabalarına rağmen inadına Yılmaz Güney diyoruz. Onu yasaklayan zihniyeti sizin huzurunuzda şiddetle kınıyorum.”

Festivale BURADAN başvurabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da Kadın Buluşması: Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez
Sonraki Haber
Mahkemeye göre kezzaplı saldırıda 'öldürme kastı'na dair somut delil yok