Ana SayfaToplumsal CinsiyetPınar Umay’ı öldüren Erhan Baykan’a ağırlaştırılmış müebbet

Pınar Umay’ı öldüren Erhan Baykan’a ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Evli olduğu Pınar Umay’ı öldürdüğü için tutuklu yargılanan Erhan Baykan’a, herhangi bir indirim uygulanmadan “kasten eşini öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Pınar Umay cinayetine ilişkin davada karar çıktı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan karar duruşmasına, tutuklu sanık Erhan Baykan getirildi.

Pınar Umay’ın ağabeyi Fatih Umay, annesi Nimet Umay ile Aile Bakanlığı avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Umay ailesi avukatı, sanığın ‘canavarca hisle öldürme’ saikiyle hareket ettiğini belirterek bu şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Erhan Baykan son savunmasında, ‘bir anlık öfkeyle kontrolünü kaybettiği’ bahanesini öne sürerek, “Çok pişmanım” olduğunu iddia etti.

Sanık Baykan’ın avukatı ise “Kadın cinayetlerinden bahsediliyor ancak cezaların şahsiliği ilkesi mevcut olduğundan her olay kendi kapsamında değerlendirilmelidir. Biz olayı savunmuyoruz ancak savunma hakkı kutsaldır” diyerek olayda tasarlama olmadığını ve haksız tahrik unsurlarının bulunduğunu öne sürdü.

Mahkeme cezada indirim uygulamadı

Mahkeme heyeti, sanık Erhan Baykan’ı “eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, failin Baykan’ın cinayetten sonraki tutum ve davranışları, faile indirim yapılması halinde üzerinde uslandırıcı sosyal etkisinin olmayacağı kanaatiyle takdiri indirim uygulamadı.

Duruşma çıkışında ağabey Fatih Umay ise fail Baykan’ın avukatının “olayın kadın cinayeti olmadığına” yönelik sözlerine tepki göstererek, “Gözümüz aydınlık bir şey yok. Kardeşimi, babamı kaybettim bu süreçte. Karar emsal olsun” dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Fatih’te Erhan Baykan isimli erkek, yedi yıldır evli olduğu Pınar Umay’ı 6 Mart 2020 tarihinde kesici aletle öldürmüştü.

Fail, cinayetin ardından söz konusu kesici aleti evlerinin 3-4 sokak altında bulunan çöp konteynerine atmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, fail erkeğin cinayetin ardından işyerine gidip hiçbir şey olmamış gibi çalıştığı ve Pınar Umay’ın cep telefonuna “Uzun zamandır birbirimize sarılamamıştık. İyi oldu” şeklinde mesaj atarak üzerinde şüphe görülmemesine çalıştığı da kaydedilmişti.

İddianamede, fail Erhan Baykan’ın “Eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilmişti.




Önceki Haber
İzmir depremi: Can kayıpları 117'ye yükseldi
Sonraki Haber
Sokağa çıkma yasaklarında öldürülen 24 kişinin dosyası rafa kaldırıldı