Ana SayfaGüncelDoktor Güle Çınar’a destek: Başhekimlik açıklamayı geri çekip, özür dilemeli

Doktor Güle Çınar’a destek: Başhekimlik açıklamayı geri çekip, özür dilemeli

HABER MERKEZİ – Corona virüsüyle ilgili kurum içi bir toplantıda Türkiye’deki vaka sayısının söylendiğinin aksine yüzlerle ifade edilemeyeceğini ve bini aştığını ifade ettikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesince “özür” yazısı paylaşılan Dr. Güle Çınar’a meslektaşları dayanışma mesajı gönderdi. Paylaşılan mesajlarda üniversitenin açıklamayı geri çekmesi ve özür dilemesi istendi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde Uzman Dr. Güle Çınar’ın meslektaşlarını bilgilendirdiği sırada çekilen videodaki sözleri sonrası Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesince onun ağzından bir özür yazısı paylaşıldı.

Dr. Çınar, söz konusu bilgilendirmede sağlık çalışanlarına “İtalya gibi olmamayı umuyoruz” diyor, başlangıçta her şeyin kontrollü gittiğini ancak umreden gelenlerin işleri “mahvettiğini”, vaka sayısının binleri bulduğunu ifade ediyordu.

Sağlık çalışanlarına virüsten korunma yollarını anlatan Çınar, hastalar için doktorların önce kendilerini korumanın önemini anlatıyordu.

Başhekimliğin “özür” yazısı

Bu sözlerin yer aldığı videonun sosyal medyada dolaşıma girmesi sonrası Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından şu yazı paylaşıldı:

Meslektaşlarından Çınar’a destek, başhekimliğe eleştiri

Bu açıklamaya karşı Çınar’a destek ise Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere meslektaşlarından geldi.

“#DrGüleÇınarınYanındayız” başlığı ile sosyal medyada dayanışma kampanyası başlatan hekimler, başhekimliğin söz konusu “özür” yazısını geri çekmesini istediler.

TTB, “Meslektaşımızın kullandığı ifadeler hakaret içermediği gibi, bütünüyle temelsiz değildir. Bugün itibariyle, Umre’den dönen yaklaşık 21 bin kişinin tamamına test yapılmadığı ve tamamının karantinaya alınmadığı, bu kişilerin Türkiye’nin çeşitli kentlerine dağıldığı bilinmektedir” dedi.

İstanbul Tabip Odası “Hipokrat yeminine sadık kalarak günlerdir gece gündüz çalışan, koşturan, meslektaşımızın yanındayız. Özür dileyecekler varsa, bu yazıyı yazdırıp, servis edenlerdir” açıklamasını yaparak, Çınar’ın özrünü paylaşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini eleştirdi.

Raşit Tükel “Koronavirüs salgınıyla mücadelenin ön saflarında yer alan, gece gündüz canla başla çalışan sağlık çalışanlarının seslerini kısmaya, baskı altına almaya çalışmayın. Öncelikle çalışma koşullarını iyileştirin. Başhekimlik açıklamasını geri çekmelidir!” açıklaması yaptı.

Bülent Şık da “Başhekimlik kamuoyuna yaptığı bu rezil açıklama için hem kamuoyundan ve hem de Sn. Güle Çınar’dan özür dilemelidir. Bu açıklama yanlıştır, etik değildir, kabul edilemez” çağrısı yaptı.




Önceki Haber
Güler Yücel hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Mülteciler salgına terk ediliyor: Ne kalacak evleri ne koruyacak mesafeleri var