Ana SayfaGüncelÜlkücüyü ‘savunan’ silahlı gruptan videolu tehdit

Ülkücüyü ‘savunan’ silahlı gruptan videolu tehdit

HABER MERKEZİ – Kamuflajlı ve elleri silahlı bazı kişiler, görevden alınan Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan’a ilişkin yayınladıkları videoda, “Bir gece gelir Gazi Mahallesi’nde, Irak’ta, Rakka’da her neredeyseniz orada hesap sorulur” diyerek tehditler savurdu.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik “Çıkarır yakarız” tehditlerinde bulunan Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla görevinden alınmıştı.

Bu olay sonrasında kamuflaj giymiş elleri silahlı bazı kişiler, görevden alınan Turan’ın sosyal medyadan tehdit edildiğini öne sürerek bir video yayımladı.

Nerede ve kim tarafından çekildiği bilinmeyen videoda üzerinde askeri üniforma, yüzlerinde maske ve ellerinde ağır silahlar olan kişiler görülüyor.

Bu kişiler, “Ülkemizin 57’inci alayı olan ülkü ocaklarının ve onun herhangi bir bireyinin kılına zarar gelirse sizde hayali olan namlular bizde cayır cayır çalışır” diyor.

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı’na yönelik tehditlere cevap vereceklerini söyleyen şahıslar, “Nefsi müdafaa olursa Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı’nın görünmeyen orduları, kardeşleri var. Bir gece gelir Gazi Mahallesi’nde, Irak’ta, Rakka’da, her neredeyseniz orada hesap sorulur” ifadelerini kullanıyor.

Cenazeye saldırılar

323 gün süren ölüm orucuna 5 Mayıs’ta ara verdikten sonra yoğun bakıma kaldırılan ve 7 Mayıs’ta hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in mezarına dönük saldırı girişimleri gerçekleşmişti.

Gökçek’in cenazesine dönük ilk saldırı Cemevi’nde yapılmıştı. Yaşamını yitirdikten sonra 8 Mayıs’ta İstanbul’daki Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen töreni engelleyen polis, plastik mermi ve gaz bombaları kullanarak Cemevi’ne girmişti.

Cemevine giren polisler, aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almış, ailesi tarafından defnedilmek üzere Kayseri’ye götürülecek Gökçek’in cenazesi zorla Cemevi’nden çıkarılmıştı.

Gökçek’in polisler tarafından zorla çıkarılan cenazesi gece saatlerinde Kayseri’ye ulaşmıştı.

Bu kez de Başakpınar ilçesinde toplanan ırkçı bir grup defin işleminin Kayseri’de yapılmamasını isteyip, cenazeyi topraktan çıkarıp yakmakla tehdit etmişti.

Kayseri Ülkü Ocağı Başkanı Serdar Turan, Gökçek’in cenazesi için “Gömdürmeyiz, yakarız” tehditleri savurmuştu.

Bu tehditlerin ardından Turan’ın görevden alındığı ve ildeki ocağın kapatıldığı bildirilmişti.

Previous post
Fransa'da internette yapılan nefret içerikli paylaşımlar silinecek
Next post
Van'da belediye aracına silahlı saldırı: İki kişi hayatını kaybetti