Ana SayfaGüncelMerve Kotan Davası: Sanığa indirimsiz iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Merve Kotan Davası: Sanığa indirimsiz iki kez ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i öldüren Muhammet Gürsoy hakkında indirimsiz şekilde iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde Merve Kotan’ı ve arkadaşı Ekim Türkmen’i 15 Ağustos 2019 tarihinde öldüren Muhammet Gürsoy hakkında görülen davanın karar duruşması Aydın Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Aydın Kadın Meclisi, dava öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. “Merve Kotan için adalet istiyoruz” yazılı pankartı taşıyan kadınlar “Yaşasın kadın dayanışması”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları attı.

Duruşmaya Kotan ailesi ve avukatları katılırken, tutuklu sanık Gürsoy, kaldığı Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Duruşmaya taraf avukatları ile Aydın Barosu Kadın Komisyonu avukatı müdahil oldu.

Mahkeme heyeti delilleri göz önünde bulundurarak sanık Muhammet Gürsoy hakkında “tasarlayarak öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanık avukatının “iyi hal indirimi” talebini de kabul edilmedi.

“Karar emsal niteliğinde”

Duruşmanın ardından kadınlar kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamaya Kotan’ın ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu,  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın İl Eşbaşkanı Ayşenur Vaizoğlu ve çok sayıda kadın örgütü katıldı.

Kotan’ın avukatı Sibel Önder, Merve’yi bilerek isteyerek öldüren sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesini Türkiye’de emsal karar niteliğinde olduğunu söyledi.

Buradaki en önemli unsurlardan birinin uygulanan cezanın hiçbir şekilde takdiri ve lehe olan indirim sebeplerinin sanık adına kullanılmadığını vurgulayan Önder, “Bundan sonra kadınlara kalkan ellerin karşısında Türk ceza kanunları var ve bunlar emin olsunlar. Tüm kadın cinayetlerinin hesabı soracağız. Ölülerin dili yok ama biz kadınların dili var” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Baro, Ceren Damar cinayeti davasında sanık avukatın savunmasını istedi
Sonraki Haber
TTB: İstanbul hala Wuhan gibi merkez; Ankara, Bursa, Diyarbakır ise 'can sıkıcı'