Ana SayfaToplumsal CinsiyetNurbari’yi öldüren ağabeyi için yapılan şikayetler dikkate alınmamış

Nurbari’yi öldüren ağabeyi için yapılan şikayetler dikkate alınmamış

HABER MERKEZİ – Ceylanpınar’da ağabeyi tarafından öldürülen Nurbari Mihrican’ın babası Münir Mihrican, sürekli şiddet uygulayan oğlu için yetkililere yaptığı şikayetlerden sonuç alamadığını anlattı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 24 Ağustos günü ağabeyi Salih Mihrican tarafından bıçaklanan ve ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Nurbari Mihrican’ın babası Münir Mihrican, Mezopotamya Ajansı’na konuştu.

Oğlunun uzun süredir madde bağımlısı olduğunu, birçok kez yetkililere bildirmesine rağmen bir şey yapılmadığını belirten Mihrican, “En sonunda kızımı öldürdü” dedi.

Kızının Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 54 bin kişinin arasına girdiğini, eczacılık ve matematik öğretmenliği tercihlerini yaptığını belirten baba Mihrican, “Bu yıl okula gidecekti. Ama olmadı” diye konuştu.

Baba Münir Mihrican, oğlunun uzun süredir madde bağımlısı olduğunu, kimi zaman aile fertlerine karşı tehditlerde bulunduğunu da anlattı.

Ben bu küçük kızımı çok seviyordum. Bazen kızıma karşı şiddet teşebbüssünde bulunuyordu. Engel oluyordum ve evden kovuyordum onu. En son kızım dayısının evindeyken, eve giderek kızımı bıçaklayarak katlediyor. Oğlumun madde bağımlısı olduğunu birçok kez yetkililere bildirdim. Ama bir şey yapmadılar. Ve en sonunda kızımı öldürdü.

Cinayetten sonra gözaltına alınan Salih Mihrican, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından “kasten öldürme”, “taksirle yaralama”, “silahla kasten yaralamaya teşebbüs” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tepkilerin ardından İçişleri Bakanlığı'ndan Musa Orhan açıklaması
Sonraki Haber
Rakka'da IŞİD'in öldürdüğü kadınların gömüldüğü bir toplu mezar bulundu