Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın tahliyesi için başvuru

Demirtaş’ın tahliyesi için başvuru

HABER MERKEZİ – AİHM Büyük Daire’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararın ardından Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman tahliye başvurusunda bulunduklarını duyurdu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nin HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği beraat kararının ardından, tahliye başvurusunda bulunuldu.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “AİHM Büyük Daire kararının kesin ve bağlayıcı olduğu vurgusu ile Sn. Demirtaş’ın tahliye edilmesi ve soruşturma dosyasında takipsizlik kararı verilmesi talebinde bulunulmuştur” dedi.

Demirtaş ve HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Kobani eylemleri” soruşturması kapsamında 20 Eylül 2019 tarihinde ikinci bir tutuklama kararı verilmişti.

Savcılık iki eş genel başkanın soruşturmasında verdiği tutuklama kararı ardından bir yıl sonra 25 Eylül’de HDP’li birçok siyasetçi hakkında da gözaltı kararı vermiş, aralarında kayyum atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, eski vekiller Emine Ayna, Ayla Akat Ata, İbrahim Binici’nin de olduğu toplam 26 siyasetçi tutuklanmıştı.

  AİHM'in nihai kararı: Demirtaş derhal serbest bırakılmalı
  HDP eşbaşkanları: Demirtaş ve rehin tutulan tüm siyasetçiler derhal serbest bırakılmalı
  Demirtaş'ın avukatları: Nar gibi karar, uyulmak zorunda
  Erdoğan’dan AİHM’e Demirtaş yanıtı: Tahammül etme mecburiyetinde değiliz
  AKPM: Demirtaş hemen serbest bırakılsın

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Sivil topluma kayyum’ yasa teklifine karşı imza kampanyası
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.