Ana SayfaGüncelSamast ile gülerek fotoğraf çeken polis amiri: Arşiv içindi

Samast ile gülerek fotoğraf çeken polis amiri: Arşiv içindi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti davasında savunma yapan TEM Şube Amiri Ahmet Çetiner, tetikçi Ogün Samast ile kol kola çektirdiği fotoğraf hakkında konuştu. Çetiner, fotoğrafın ‘arşiv’ amacıyla çekildiğini savundu.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan davanın 115’inci duruşması Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile Samsun Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis Ahmet Faruk Aydoğdu duruşma salonunda hazır bulundu.

Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Tefik Cantürk, Samsun TEM Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis Ahmet Çetiner, Samsun Jandarma görevlisi Birol Ustaoğlu, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Bölücü Faaliyetler İstihbarat Tim Komutanı Muharrem Demirkale, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli astsubay Yavuz Karakaya ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi polis Mehmet Uçar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Tim Komutan Yardımcısı: Mağdurum

Duruşmada ilk olarak cinayetin işlendiği dönem Trabzon İl Merkez Jandarma Komutanlığı’nda 2’nci Asayiş Tim Komutan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Faruk Aydoğdu’nun esas hakkındaki savunması alındı.

Hakkında hükmen tutuklama talep edilen Aydoğdu, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmasında, “Dört senedir bu davadan yargılanmaktayım, yuvam bozuldu, KHK yüzünden hiçbir şekilde başka bir iş yapamadım. Silahlarım alındı, çok yıprandım, mağdurum, beraatımı talep ediyorum” dedi.

İlhan Güler suçlamaları kabul etmedi  

Dink’in öldürüldüğü tarihte İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet İlhan Güler de “FETÖ başından beri beni Ergenekon ve Balyoz operasyonları önünde engel olarak görmeleri sebebiyle ekarte etmeye çalışmıştı. O dönemde İstanbul Emniyeti İstihbaratı örgüt tarafından hedefe konmuştur” iddiasında bulundu.

Görevi ihmal suçunu işlemediğini savunan Güler, “Hem ülke hem insanlık için değer olan bir kişinin cinayetine, görevi ihmal ile bile olsa dahil edilmeye çalışmam benim için onur kırıcıdır. Kabul etmiyor ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Samast ile çekilen fotoğraf

Cinayetin işlendiği tarihte Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olan Ahmet Çetiner savunmasında cinayeti işleyen tetikçi Ogün Samast ile polis ve askerlerin bayrak önünde çekilen fotoğrafı hakkında konuştu.

Samast ile kol kola gülerek fotoğraf çektiren Çetiner, savunmasında şunları söyledi:

Fotoğraf çektirme talimatı vermedim. Göreve yeni gelmişken bu olayla karşılaştım. Doktor raporu için Ogün Samast’ı almak üzere bulunduğu çay ocağına gittim. Koluna girip götürmek üzereyken ‘Doktor henüz hazır değil’ bilgisi geldi. Orada bulunan bir polis memuru dosya için Ogün Samast’ın fotoğrafının çekilmesi gerektiğini söyledi. Yelekli bir polis daha lazım dedi. O fotoğraf bu şekilde çekildi. Fotoğraf ve çekimler arşiv amacıyla çekildi. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmaları alınmak üzere duruşmayı yarına erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da ulaşıma yüzde 11 zam
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.