Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki çocuğa cinsel istismarda bulunan üvey baba tahliye edildi

İki çocuğa cinsel istismarda bulunan üvey baba tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Antalya’nın Finike ilçesinde evli olduğu kadının çocuklarını cinsel istismara maruz bırakan erkek üçüncü duruşmada tahliye edildi. Duruşmada ayrıca tutuklu yargılanan ve “Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum” diyen anneleri de tahliye oldu.

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan 7 ve 10 yaşındaki iki çocuk, anneleri Merve A.’nın evlendiği Rahmi A. isimli erkek ve onun arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldıklarını söyledi.

Çocukların babaannesi geçtiğimiz Haziran ayında Balıkesir’de savcılığa giderek, Merve A., Rahmi A. ile diğer erkeklerden şikayetçi oldu.

Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadelerine başvurulan çocuklar, anne ve babasının ayrıldığını ardından, annesi Merve A.’nın Rahmi A. ile evlendiğini anlattı.

Çocuk, geçen yıl Rahmi A. ile annesinin arkadaşları F., A. ve M. isimli erkeklerin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu ifade etti.

DHA’nın haberine göre çocuklar ayrıca dayıları S.’nin de kendilerini cinsel istismara maruz bıraktığını, ananelerinin ise şiddet uygulandığını dile getirdi.

Kız ve erkek çocuklar, olanları, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında Merve A. ile Rahmi A. tutuklandı.

Açılan davanın üçüncü duruşması dün Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Merve A. ve Rahmi A. tutuklu bulundukları Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS vasıtasıyla katılırken, suça sürüklenen çocuk sıfatıyla tutuksuz yargılanan dayı S.C.G. ile tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Merve A., ifadesinde, “Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi. Rahmi A. da “Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi.

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.’nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

‘Çocukların ölmesi mi gerekiyor adaletin doğru olması için’

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Türkiye Hukuk Koordinatörü avukat Gülşah Ekin Taş, duruşma sonrası açıklama yaptı.

Tahliye kararının hukuka aykırı olduğunu belirten Taş, şunları söyledi:

Biz bugün çok heyecanlı, umutlu geldik, fakat bugünkü yargılamanın sonunda sözde öz anne ve üvey babaya tahliye kararı çıktı. Tahliye kararı hukuka hiçbir şekilde uygun değildir. Bu çocukların ölmesi mi gerekiyor adaletin doğru olması için. Biz bu çocukların arkasından yas mı tutacağız? Bu çocukların sonuna kadar söz veriyoruz davalarının takipçisi olacağız. ‘Adalet mülkün temelidir’ yazısını hepimiz bugün gerçekleştirmeyi düşünüyorduk fakat olmadı. İnşallah bir sonraki celse umutluyuz ki adil bir karar çıksın.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hrant Dink davasında iki istihbaratçıya tutuklama
Sonraki Haber
Boğaziçi bugün de ayakta: Yalancı Melih