Ana SayfaEğitimBoğaziçi bugün de ayakta: Yalancı Melih

Boğaziçi bugün de ayakta: Yalancı Melih

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan AKP’li Melih Bulu yüzlerce öğrenci tarafından protesto edildi. Okulun içi ve çevresine polis yığınağı yapılırken, öğrenciler okulda polis olmadığını savunan rektöre, “Yalancı Melih” diye seslendi.

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması bugün de protesto edildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin saat 12’de Güney Kampüs’te toplanma çağrısı yapması üzerine İstanbul Valiliği Beşiktaş ve Sarıyer’deki tüm toplantı, gösteri ve yürüyüş eylemlerini yasaklamıştı.

Yasaklama sonrası Boğaziçi Üniversitesi kampusu polis ablukasına alınırken, öğrenciler okul içerisinde gün boyu eylem yaptı.

Rektörlük binası önünde toplanan yüzlerce öğrenci, “Boğaziçi bizimdir, bizim kalacak”, “Melih Bulu rektörümüz değildir”, “Kayyum rektör istemiyoruz”, “Zıpla zıpla, zıplamayan kayyumdur” sloganları attı.

‘Yalancı Melih’

Polisin kampüs içerisine alınmasına tepki gösteren üniversiteliler, bugün hem öğrenci kimliklerini hem de TC kimlik kartlarını göstererek okula girebildiklerini söyledi.

Öğrenciler kampüse polisin alınmadığını savunan rektör Bulu’ya “Yalancı Melih” diye seslendi.

Öğrenciler ayrıca gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi ve gözaltındaki öğrencilere yönelik insanlık dışı uygulamalara tepki göstererek, “Çıplak aramaya hayır” ve “Çıplak arama insanlık suçudur” sloganları attı.

Protestolar sırasında Rektörlük binasında bulunan Melih Bulu, kendisini protesto eden üniversitelilere el salladı. Boğaziçililer ise Bulu’ya yuhalayarak yanıt verdi.

Kendini protesto edenlere el salladı

Eylemde rock müzik dinlediğini söyleyen Melih Bulu’ya gönderme yapıldı.

Eylem sırasında gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube’daki canlı yayınına katılan Melih Bulu, kendisini yuhalayan öğrencilere el salladı.

Özdemir bunun üzerine “Öğrenciler size ilginç bir hoş geldin diyor” yorumunu yaptı.

Bu sırada dışarıdaki öğrenciler, “Ne el sallıyorsun. Ne utanmaz birisin” diye tepki gösterdi.

Öğrenciler dün katıldığı bir televizyon programında “Ben hard rock, Metallica dinleyen bir rektörüm” diyen Bulu’yu Metallica şarkıları çalarak da protesto etti.

Öğrenciler saatler süren eylemin ardından “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganlarıyla kampüsten topluca çıkış yaptı.

Öğrenciler bugün saat 16’da Kadıköy iskelesinde buluşma çağrısı da yapmıştı.

Ne oluyor?

Polis 4 Ocak’taki eylemde üniversite kapısına kelepçe takmıştı.

Geçen hafta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş üniversiteye rektör atamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın yerine Prof. Dr. Melih Bulu getirildi.

Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına başta öğrenciler olmak üzere çeşitli kesimlerin tepkisine neden oldu.

Sosyal medyada “#KayyumRektörİstemiyoruz” etiketi ile kampanya başlatan üniversite öğrencileri, 4 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya gelerek, Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto etti.

“Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrenciler, kampüs içindeki çeşitli eylemlerinin ardından rektörlüğe yürümek istedi ancak polis şiddetine maruz kaldı. Ayrıca polis, öğrencilerin rektörlüğe giremesin diye Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısına da kelepçe taktı.

Dün birçok adrese düzenlenen ev baskınlarında 22 öğrenci gözaltına alındı.

Bu sabah ise 6 adrese düzenlenen ev baskınlarında eyleme katılan 14 öğrenci daha gözaltına alındı.

Ev baskınlarında kapılar ve duvarlar polis tarafından kırılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki çocuğa cinsel istismarda bulunan üvey baba tahliye edildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.