Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstismar faili uzman çavuşa hapis istemi

İstismar faili uzman çavuşa hapis istemi

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta bir çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş Aslan A.’nın, iki ayrı suçlamadan 17 yıla kadar hapsi istendi.

Şırnak kent merkezinde 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan uzman çavuş Aslan A. hakkında iddianame hazırlandı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan istismar vakasında, çevredeki yurttaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edilen Aslan A., çıkarıldığı mahkemece “çocuğun cinsel istismarı” ve “silahla tehdit” suçlamaları nedeniyle tutuklanmıştı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zeynep Durgut’un haberine göre Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, uzman çavuş Aslan A.’nın, istismarda bulunduğu çocuğun yaşadığı apartman ve çevresindeki görüntülerine yer verildi.

İddianamede ayrıca, “Apartman sakinlerinin durumu çarşı mahalle bekçisi olan müşteki M.M.E.’ye anlattıkları, müşteki M.M.E. ile birlikte 4 tanığın, şüpheliyi otoparkta araç içerisinde gördükleri, bu kişilerin birbirleriyle örtüşen beyanlarında da belirtikleri üzere, şüphelinin uygunsuz bir halde olduğunu gören M.M.E.’nin aracın camına vurduğu, bunun üzerine şüphelinin üzerine zimmetli silahını müştekiye doğrultarak, müştekiyi silahla tehdit ettiği, bu esnada araç etrafında mahalle sakinlerinin toplanmış olduğu, müştekinin zarar görmemesi için şüpheliyi koruduğu ve polis ekibi istediği, daha sonra şüphelinin kolluk güçleri tarafından karakola götürüldüğü” ifadelerine de yer verildi.

17 yıla kadar hapis istemi

Fail Aslan A.’nın çocuğa karşı “cinsel istismar” ve “zimmetli görev silahıyla tehdit” suçundan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Davanın ilk duruşması 2 Şubat Salı günü yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karakolun çay ocağındaki çıplak arama işkencesine ‘hak ihlali’ kararı
Sonraki Haber
Kayyum pratiği: Kadın biriminin başına erkek