Ana SayfaGüncelSüryani rahip Aho’ya hapis cezası

Süryani rahip Aho’ya hapis cezası

HABER MERKEZİ – Mardin’deki Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen, “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 10 Ocak 2020 tarihinde tutuklanan, 14 Ocak’ta tahliye edilen ve 16 Ocak’ta ise hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla iddianame hazırlanan Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen’in yargılandığı davanın karar duruşması Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Rahip Bileçen’in avukatının katıldığı, kendisinin katılmadığı duruşmada savcı, “örgüte yardım ettiği” iddiası ile ceza istemine dönük mütalaasını yineledi.

Avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Bileçen’e aynı suçlama ile toplamında 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

‘İnancım için yaptım’ demişti

Tutuklanmasının ardından Urfa Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ile görüşen Rahip Bileçen, avukatları aracılığı ile şu mesajı paylaşmıştı:

2018 yılında iki örgüt mensubu manastıra geldi. Benden yemek istediler. Ben de verdim. Daha sonra bu tespit edilmişti. Bunun üzerine dönemin Jandarma Komutanı Metropoliti devreye koyarak benimle görüştüler. Ben inkar etmedim. Olayın tekrar yaşanmaması için güvenlik önlemi alınmasını istedim ancak herhangi bir güvenlik önlemi alınmadı. Tutanak tutulmasının ardından konunun kapatıldığını sanıyordum. Kim kapıma gelirse veririm. Dini ve felsefi olarak vermem gerekiyor. Rahip olduğum için de yalan söyleyemem. Ben bunu herhangi bir örgüte yardım etmek için değil, inancım gereği yapıyorum. Felsefi anlamda ben ihbar da edemem. Dini anlamda da böyle. Ben zaten manastır dışına çıkamam.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çocuğun cinsel istismarı doğumla ortaya çıktı, fail Şakir Orhan tutuklandı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.