Ana SayfaGüncel377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki malvarlıkları donduruldu

377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki malvarlıkları donduruldu

HABER MERKEZİ – Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. Fethullah Gülen, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan da malvarlığı dondurulan isimler arasında.

377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki malvarlıkları donduruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın imzasını taşıyan söz konusu karar, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’ uyarınca alındığı belirtilen kararda, “6415 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun’un 3 üncü ve 4 üncü maddesine giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listede adı geçen kişi, kuruluş ve organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır” denildi.

12 sayfadan oluşan kararda dört ayrı liste bulunuyor; ilk listede Fethullah Gülen, Akın İpek ve Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 205 kişi, ikinci listede IŞİD mensubu olduğu belirtilen 86 kişi, üçüncü listede PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan ile DSG komutanı Mazlum Kobani’nin de aralarında bulunduğu 64 kişi, son listede ise DHKP/C üyesi olduğu belirtilen dokuz kişi var.

Söz konusu listelere BURADAN ulaşabilirsiniz.




Önceki Haber
Kars Belediye Eşbaşkanı Alaca'ya ceza ve tahliye
Sonraki Haber
Teklifte değişiklik: Öğretmenler de 'güvenlik soruşturması' kapsamına alındı