Ana SayfaGüncelRomanya 30 mülteciyi zorla Türkiye’ye göndermek istendi

Romanya 30 mülteciyi zorla Türkiye’ye göndermek istendi

HABER MERKEZİ – Avrupa’ya gitmek üzere Yunanistan’dan Romanya’ya giden aralarında Kürtlerin de bulunduğu yaklaşık 30 mülteci, işkence edilerek bindirildikleri uçakta Türkiye’ye gönderilmeye çalışıldı. Tepkiler üzerine yolcular uçaktan indirildi.

Yunanistan’dan Avrupa’ya gitmek üzere Romanya’ya giden aralarında yaklaşık 15 Kürt siyasi mültecinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi, uçağa bindirilerek Türkiye’ye gönderilmek istendi.

Dün kaldıkları otele düzenlenen baskınla gözaltına alınan mültecilere kampa götürülecekleri söylendi ancak mülteciler Türkiye’ye gönderilmek üzere Bükreş Havaalanı’na götürüldü.

Mezopotamya Ajansı’na ulaşan mülteciler kendilerine tercüman verilmediği ve zorla bazı belgelerin imzalatıldığını ifade ederek, havaalanında uçağa binmeyi kabul etmedikleri için darp ve işkenceye maruz kaldıklarını, bazı mültecilerin yaralı olduğunu ifade etti.

Mülteciler, insan hakları örgütlerine duyarlılık ve dayanışma çağrısında bulundu.

Zorla uçağa bindirilen mültecilerin tepkisi ve yetkililer ile yapılan görüşmelerden sonra mültecilerin Türkiye’ye gönderilmesinden vazgeçildi.




Önceki Haber
Yalıkavak Marina: Mehmet Ağar'ın şirketimizdeki görevi sona erdi
Sonraki Haber
Netanyahu’ya yol göründü: Bennett ve Yesh Atid koalisyon için anlaştı