Ana SayfaManşetDiyarbakır otogarında mülteci baskını: Onlarca mülteci gözaltında

Diyarbakır otogarında mülteci baskını: Onlarca mülteci gözaltında

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da sabah saatlerinde otogara konuşlanan polisler otogarda bekleyen Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu mültecilere baskın yaptı. Polis gözaltı hakkında bilgi vermezken, esnaflar 100’den fazla gözaltı olduğunu belirtti.


Haber: Mehmet Elma


Taliban’ın Afganistan’da süren ilerleyişi, savaş ve ekonomik kriz nedeniyle binlerce mültecinin İran üzerinden Türkiye’ye geçişleri devam ediyor. Türkiye’ye Van üzerinden geçen mültecilerin son dönemde yeni durağı ise Diyarbakır otogarı oldu. Uzun bir süredir otogarda bekleyişte olan mültecilere bugün polis baskını düzenlendi.

Sabah saat 10:00 sıralarında otogarda konuşlanan polis ekipleri, otogar ve çevresinde bulunan onlarca mülteciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan mültecilerin gruplar halinde, sivil polis midibüsleri ile Geri Gönderme Merkezine (GGM) götürüldüğü öğrenildi.

Mültecilerin burada yapılacak işlemler sonrası sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

Gözaltı hakkında net bir sayı yok

Operasyona ve gözaltına alınanlara ilişkin bilgi almak için ulaştığımız yetkililer ise sorularımızı yanıtlamadı.

Ancak otogardaki esnaftan edindiğimiz bilgilere göre en az 100 mültecinin gözaltına alındığı, operasyonun ise sabah saatlerinde başladığı aktarıldı. Esnaflar ayrıca polisin baskın yaptığı esnada onlarca mültecinin yakalanmamak için kaçtığını da belirtti.

Gazeteciler engellendi

Bölgede bulunan muhabirlerimizin haber takibi esnasında çektikleri bütün görüntüler polisler tarafından silindi.

Polis muhabirlerimize; “Genelge yayınlandı, polisi, polis arabasını çekemezsiniz. O görüntüleri derhal sil, yoksa senin için kötü olur” dedi.

Polisin görüntüleri silmesinin ardından ise yeniden görüntü alımına izin verilmedi.




Önceki Haber
Gamze Açar soruşturmasında tanık: 'Kendini attı der, yırtarız' dediler
Sonraki Haber
Mültecileri taşıyan askeri araç kaza yaptı: Üç mülteci öldü