Ana SayfaToplumsal CinsiyetDuygu Delen’in ailesinden tahliyeye itiraz: Ev hapsi ödül demek

Duygu Delen’in ailesinden tahliyeye itiraz: Ev hapsi ödül demek

HABER MERKEZİ – Antep’te Duygu Delen’in şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin sanık Mehmet Kaplan’a “ev hapsi” verilerek tahliye edilmesine tepki gösteren Delen’in ailesi itirazda bulundu. Delen’in annesi Şenel Delen, “Ev hapsi ona bir ödül demektir” dedi.

Antep’in Şehitkamil ilçesinde 13 Ağustos 2020 tarihinde Duygu Delen’in (17) şüpheli ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Kaplan’ın (21) ev hapsiyle tahliyesine Delen’in ailesi itiraz etti.

Antep Adliyesi’ne itiraz eden aile sanık Kaplan’ın tutuklanması talebinde bulundu.

İtirazda bulunan Delen’in babası Bülent ve annesi Şenel Delen’e avukatları Ömer Faruk Akan, Antep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Serpil Yılmaz, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kadın Hukuku Komisyonu üyesi Avukat Meriç Güzel’in yanı sıra çok sayıda kadın eşlik etti.

Adliye önünde açıklama

İtiraz dilekçesi vermeden önce Adliye binası önünde açıklama yapan Delen ailesinin avukatı Akan, birden fazla suçlama ile karşı karşıya olan Mehmet Kaplan’ın tahliye kararına tepki gösterdi. Kararın geri alınmasını talep eden Akan şunları söyledi:

Geçen hafta yapılan duruşmada maalesef sanığın adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi. Bu karar dosyanın içeriği ve resmi bilirkişi raporları ile de örtüşmemektedir. Dosyada herhangi bir değişiklik olmadan mahkemenin vermiş olduğu karar ne Türk yargı pratiğine uygundur ne de hukuka uygundur. Biz birden fazla suçlama ile karşı karşıya kalan bu sanığa dair verilen tahliye kararının geri alınmasını talip ediyoruz.

‘Ev hapsi on bir ödül’

Delen’in annesi Şenel Delen ise duruma tepkisini şu cümlelerle dile getirdi:

Çocuğum için adalet istiyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu verilen karar ile bizi bir kere daha öldürdüler, daha kaç kere öldürecekler. Bir an önce tutuklanıp adaletin yerini bulmasını istiyorum. Adalet yerini bulsun ki başka Ayşeler, Fatmalar, Duygular ölmesin. Bu çocuk serbest kaldığı sürece cinayetin ardı arkası kesilmeyecektir. Benim çocuğumu toprağa verdim, kendi evinde yan gelip yatamaz. Ev hapsi demek benim gözümde serbest demektir. Orada kendisi keyfini süremez. Ev hapsi ona bir ödül demektir” dedi.

Tahliye kararına şaşırdıklarını belirten baba Bülent Delen de  “Tahliyeyi duyduğumuzda çok şaşırdık. Biz ikinci bir şoku yaşadık. Ben adaletimize güveniyorum. Verilen kararın ardından kendimi çok kötü hissettim” diye belirtti.

Savcı da itiraz etmişti

Aile ve avukat açıklamanın ardından adliyeye girerek üst mahkeme olan 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesini sundu.

Öte yandan Mehmet Kaplan’ın tahliyesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da yaptığı itirazın 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüşüldüğü ve henüz karara bağlanmadığı öğrenildi.




Önceki Haber
Yaşamını yitiren Yaman’a da siyaset yasağı istendi
Sonraki Haber
Covid-19 tablosu: 51 vefat, 5 bin 294 vaka