Ana SayfaEğitimGörme engelli öğrenciye görsel sorular soruldu

Görme engelli öğrenciye görsel sorular soruldu

HABER MERKEZİ – Görme engelli öğrenci Melek Sude Akbaş’a, girdiği LGS sınavında görsel soruların yer aldığı kitapçık verildi.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde doğuştan görme engelli Melek Sude Akbaş’a (14), girdiği Liselere Giriş Sınavı (LGS) sınavında görsel soruların yer aldığı sınav kitapçığı verildi.

Menteş Şehit Osman Köse İlkokulu’nda sınava giren Akbaş, kendisine diğer öğrencilere verilen ve görsel ağırlıklı soruların yer aldığı sınav kitapçığının verildiğini fark etti.

Bakanlık tarafından görme engelliler için soru kitapçığı hazırlanmasına rağmen Akbaş’a görsel soruların yer aldığı kitapçık verildi.

Yaşadığı durumu Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Akın’a anlatan Melek Sude Akbaş, sınav günü görevlilerin kitapçıklara bakılıp hepsinin görsel olduğunun kendisine söylendiğini ifade etti.

Akbaş, ‘’Sözel bölümünde az sayıda görsel vardı ama ikinci oturumda yapılan sayısal sınavında hepsi görseldi. Toplasan matematik ve fen bilgisinde sadece 7-8 soru yapabildim. Sınav için çok çalışmıştım. Fakat sınav günü sorularım görsel olunca, çok üzüldüm ve ağladım” şeklinde konuştu.

‘Emeklerinin boşa gitmemesini istiyorum’

Anne Nihayet Akbaş ise, sınav öncesinde okula gittiğini ve sınav tedbiri için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Kızının yaşadığı mağduriyetle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu aktaran Akbaş şunları anlattı:

Bu konunun bir an önce araştırılıp gerekli adımlarını atılmasını ve kızımın mağduriyetinin giderilmesini istiyorum. Bu sorunu yaşayan çok sayıda kişi var. Buna benzer durumu anaokulundan beri yaşıyoruz. Bunun çözülmesini ve kızımın emeklerinin boşa gitmemesini istiyorum.

 

 




Önceki Haber
İsrail'de yeni hükümet güvenoyu aldı: İlk başbakan aşırı sağdan
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.