Ana SayfaGüncelErdoğan Brüksel’e gitti: Biden ile görüşme alanımız çok geniş

Erdoğan Brüksel’e gitti: Biden ile görüşme alanımız çok geniş

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesine ilişkin olarak tartışacak konu alanlarının geniş olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Brüksel’e gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran’da yapacağı ikili görüşmeye değinen Erdoğan, “Bizim beklentimiz NATO’nun birliğine güç katacak amasız yaklaşımı Amerika’dan görmektir” dedi.

“24 Nisan çok olumsuz bir süreç oldu”
Erdoğan, bir gazetecinin Biden görüşmesinde hangi konuların gündeme geleceğine ilişkin sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

Sayın Biden ile bizim göreve geldikten sonraki yüz yüze ilk görüşmemiz olacak, birinci derecede Türkiye-Amerika ilişkilerini masaya yatırmamız gerekiyor. İçeride dışarıda birçok dedikodular oldu; bunları geride bırakıp neler yapabiliriz, neler yapacağız bunları konuşmamız lazım. Görüşme alanımız çok geniş, zira 24 Nisan bizler için maalesef çok çok olumsuz bir süreç oldu.

S-400 alımı

ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde savunma sanayine ilişkin konuların da gündeme geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların en önemlisi F-35 konusudur, bu konuda Türkiye maalesef ahdini yerine getirdiği halde ahdini yerine getirmeyen, sözleşmeye uymayan bir Amerika vardır; ödemelerini yapmış bir Türkiye var, bunlarla da beraber çok ciddi bir ödemeyi de yapmış Türkiye var; (ABD) beş tane F35 vermiştir ve daha sonra F35’lere el koymak suretiyle bunlar gönderilmemiştir” dedi.

“Patriotlar konusu var” diyen Erdoğan, “Bu konuda da yine ABD sözünde durmamış bunları geri almıştır, geri alınca bizler de Rusya ile anlaşmaya gitmek suretiyle S400’ler konusunda adım attık, aldık… Bütün bunların yanında savunma sanayinde başlayıp da da devam edemediğimiz konular var” dedi.

Pazartesi günü Brüksel’de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi bir gün sürecek. Erdoğan’ın zirve öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de bir araya gelmesi bekleniyor.




Önceki Haber
Muş'a bağlanan Şenyayla koçerlere yasaklandı
Sonraki Haber
Çin’de doğalgaz patlaması: 12 ölü, çok sayıda yaralı