Ana SayfaDünya“Barış Heyeti” üyeleri Erbil’den sınır dışı edildi

“Barış Heyeti” üyeleri Erbil’den sınır dışı edildi

HABER MERKEZİ – Çatışmalara karşı diyalog çağrısı yapmak için Avrupa’dan Erbil’e giden ancak havaalanında geçişlerine izin verilmeyen “Barış Heyeti” üyeleri gece saatlerinde sınır dışı edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Federe Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye yönelik başlattığı operasyona karşı diyalog ve barış çağrısı yapmak için dün Avrupa’nın farklı ülekelerinden Erbil’e giden Barış ve Özgürlük için Uluslararası Delegasyon üyeleri havaalanında engellenmişti.

Aralarında Kürt siyasetçi ve FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik’in de bulunduğu siyasetçi, aydın ve gazeteci grubu kendilerine dönük engellemelere karşı açlık grevine başlamıştı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, açlık grevine başlayan grup üyeleri gece saatlerinde apar topar sınır dışı edildi.

Heyetten açıklama bekleniyor

Yetkililerin kendilerini Katar üzerinden Almanya’ya göndermesini kabul etmeyen heyet, Mısır üzerinden Avrupa’ya gönderildi. Sınır dışı edilen siyasetçi, aydın ve gazetecilerin sayısı tam olarak netleştirilemezken, heyetin Avrupa saatiyle saat 15.00’te Almanya’daki Frankfurt Havaalanı’na ulaşması ve burada bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Almanya da engellemişti

Öte yandan dün sabah saatlerinde bir heyet de Almanya’nın Düsseldorf kentinden Erbil’e gitmek isterken, havaalanında engellenmişti.

Düsseldorf’ta engellenen heyetin içinde Kürt siyasetçi Abdullah Demirbaş, Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir ve çok sayıda kişi vardı.

Türkiye’nin operasyonu sonrası Peşmergenin çatışma bölgelerine sevkiyat yapması KDP ile PKK arasında gerilim başlamasına neden olmuştu.




Önceki Haber
G7 zirvesi'nde Çin'in yeni İpek Yolu projesine alternatif plan kararı çıktı
Sonraki Haber
An olur otuz yıllık keder