Ana SayfaToplumsal CinsiyetKızına sistematik cinsel istismarda bulunan Yücel Koç’a beraat

Kızına sistematik cinsel istismarda bulunan Yücel Koç’a beraat

HABER MERKEZİ – Şuan 17 yaşında olan kızını 8 yaşından beri sistematik cinsel istismara maruz bırakan Yücel Koç, Adli Tıp Kurumu’nun raporuna rağmen beraat etti.

İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki genç kadın, babası Yücel Koç’un, kendisini 8-9 yaşından beri cinsel istismara maruz bıraktığını ve annesine şiddet uyguladığını söyledi.

İlk dönemlerde bunun istismar olduğunu anlamadığını belirten kadın, okuldaki seminerlerde öğrendiği bilgiler sonucu cinsel istismara maruz bırakıldığını anladı.

Yaşadıklarını Twitter üzerinden duyuran genç kadın, 2014 yılında Koç’a bunun istismar olduğunu söylediğini belirtti.

Kadın, bunun üzerine Koç’un, “Eğer anlatırsan anneni öldürürüm” dediğini aktardı.

2018 yılında cinsel istismarı annesine anlattığını bunun üzerine, Koç’un ikisini de eve hapsettiğini ifade etti.

Kadın 2019 yılında annesi ile birlikte evden kaçtı ve Koç hakkında şikayette bulundu. Kadının annesi de boşanma davası açtı.

Koç hakkında İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde de cinsel istismar suçundan dava açıldı. Koç bu süreçte sürekli olarak kızına ve evli olduğuna kadına tehdit mesajları gönderdi.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan istenen raporda, genç kadının beyanlarının doğru olduğu, olay nedeniyle  ruh sağlığının bozulduğuna oy birliğiyle karar verildi.

Davanın 22 Haziran’da yapılan karar duruşmasında mahkeme, delil yetersizliği gerekçesiyle Koç’un beraatine karar verdi. Kadın ise kararı üst mahkemeye taşıdı.

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kararı istinafa taşıyacaklarını duyurdu.

Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirten kadın ve annesi de tüm kadınlara, “Siz de susmayın. Sustukça bu pislikler daha çok çoğalıyor” diye seslendi.




Önceki Haber
İstinaf cinsel saldırı failinin beraat kararını bozup, tutukladı
Sonraki Haber
Fahrettin Altun'un ekibi tasfiye edildi: SETA'da neler oluyor?