Ana SayfaGüncelKobani Davası’nda 4 isme tahliye

Kobani Davası’nda 4 isme tahliye

HABER MERKEZİ – Kobani Davası’nda aralarında Ayhan Bilgen’in de bulunduğu 4 kişi tahliye edildi.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen Kobani Davası’nın üçüncü duruşmasının ikinci oturumu bugün de sürdü.

Cihan Erdal savunma yaptı. Kendisiyle ilgili somut bir iddia olmadığını söyleyen Erdal, iddianamede yer almasının tek nedeninin dönemin MYK üyesi olmasından dolayı olduğunu dile getirdi:

19 Eylül 2014 tarihli Facebook paylaşımında Demirtaş’ın bir TV’de yayınladığı programı paylaşmışım. Size samimiyetle sormak istiyorum; Bu haberin içeriğinde suç teşkil edecek bir durum yok. Sadece haber vermek niyetine yapılan bir paylaşım nasıl 37 kez müebbet alacağım bir delil olarak dosyaya konulabilir? Evrensel gazetesinin bir haberini paylaşmışım. Yine bana ait tek bir ifade yok. Bir baba oğlunu kaybetmiş, bu acı çığlığı paylaşmışım. Bundan ibaret. Bu paylaşımım ne yönden suç teşkil ediyor? 6-8 Ekim olaylarına dair nasıl bir suç teşkil eder?

Mahkeme başkanı iddia makamına tutukluluk değerlendirmesine ilişkin taleplerini sordu.

İddia makamı, dosyada toplanılan delilere yönelik daha önce belirttiğimiz gerekçeler ve sanıkların üzerine atılı suçların katalog suçlardan olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tahliye

Ara kararını açıklayan mahkeme heyet Ayhan Bilgen, Berfin Özgü Köse, Can Memiş ve Cihan Erdal’ın savunmalarının alınmış olması ve suç vasfının değişme ihtimali bulunduğu göz önünde bulundurarak, adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verdi.




Önceki Haber
HDP’nin kapatılması davasının ilk incelemesi 21 Haziran’da
Sonraki Haber
AİHM, 'Erdoğan'a hakaret'ten ceza verilen Ersoy'u haklı buldu