Ana SayfaGüncelVeyis Ateş yeniden gündemde: Skandal Afrin haberi hatırlatıldı

Veyis Ateş yeniden gündemde: Skandal Afrin haberi hatırlatıldı

HABER MERKEZİ – Sedat Peker’in hakkında iddialarda bulunduğu Veyis Ateş’e ilişkin tartışmalar sürerken, Afrin’de imza attığı ve çokça tepki alan çarpıtılmış haberi yeniden gündem oldu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayımladığı videolarla önemli iddialarda bulunmaya devam ediyor.

Her videosunda farklı isimler hakkında önemli iddialarda bulunan Peker’in gündeminde bu defa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’te katıldığı programdaki gazetecilerden Veyis Ateş vardı.

Peker, ABD ve Türkiye tarafından “dolandırıcılık” suçlamasıyla aranan Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığı’na çağrıldığını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine “yurtdışına çık” dediğini iddia etti.

Peker, bu sırada Veyis Ateş ile birlikte Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toplu, Koruma Daire Başkanı Ekrem Güler, ve Muğla Emniyet Müdürü’nün Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde kaldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veyis, aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, onbinlerce, yüzbinlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar’dan öğrenmiş bu taktiği.

Afrin haberi hatırlatıldı

Veyis Ateş’in bu iddialar nedeniyle gündeme gelmesinden sonra Afrin’de yaptığı skandal haber hatırlatıldı.

Ateş, Afrin operasyonu sonrası bölge halkıyla röportaj yapmış ve yanındaki bir AFAD çalışanı, halkın ÖSO’ya yönelik Kürtçe dile getirdiği tepkisini çok farklı şekilde çevirmişti.

Ateş’e konuşan bir Afrinli, “Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) özgür bir ordu değil. Hırsızlar, talancılar ve eşkiyalar. Malımızı talan ettiler, daha dün gec 3 kız çocuğuna tecavüz ettiler. Yaşları 15’ti” demiş ve yanındaki AFAD çalışanı bunu YPG olarak çevirerek, farklı bir şey anlatmıştı.

Yine başka bir Afrinli’nin ÖSO’ya yönelik tepkisi de çok farklı bir şekilde çevrilmiş ve bu haber büyük tepki çekmişti.




Önceki Haber
Koruma bölgesinden kum çalınmasını engelleyen memura cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı
Sonraki Haber
Bakanlık verilerine göre vaka sayısı 6 binin altına düştü