Ana SayfaGüncelHDP alanlara çıkıyor: Irkçı saldırılara sessiz kalmak taraf olmaktır

HDP alanlara çıkıyor: Irkçı saldırılara sessiz kalmak taraf olmaktır

HABER MERKEZİ – Konya’daki ırkçı katliamın Kürt kimliğine yönelik olduğunu söyleyen HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, “Bu katliama sessiz kalmak taraf olmaktır” diyerek, Taksim’de buluşma çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Konya’nın Meram ilçesinde Kürt aileye yönelik ırkçı katliamı protesto etmek amacıyla açıklama yaptı.

Partinin İl Örgütü önünde yapılan açıklamaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP MYK üyeleri ve milletvekilleri ile İl Örgütü yöneticileri de katıldı.

Planlı saldırı

Irkçı saldırıyı katliam ve soykırım olarak değerlendiren HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, “Uzun yıllardır bu durumun buraya geleceği, evlere girileceği, insanların evlerinde bile yaşayamayacakları, evlerinde katledilecekleri biliniyordu. Adım adım süreç buraya getirildi. Partimizin, konuya hassasiyet gösteren bütün çevrelerin uyarılarına rağmen katliama yol verildiğini, katliamın planlandığını bu gece itibariyle gördük” dedi.

Protesto edilecek

Saldırının organize olduğunu söyleyen Avcı, “Bu katliamla Kürt halkına, HDP’ye ve demokrasi güçlerine verilen mesaj şudur: Evlerinizde de yaşamlarınızı kabul etmeyeceğiz. Evlerinizde de güvende değilsiniz” diye belirtti. Avcı, İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla ırkçı saldırıyı protesto etmek amacıyla saat 19.00’da Taksim Tünel’de bir araya geleceklerini belirterek, “İnsanım diyen herkes, amasız, fakatsız, gafletten uyanarak, bu katliamın karşısında durmak için eyleme katılmalı” çağrısında bulundu.

‘Bir araya gelmek dışında şansımız yok’

İl Eşbaşkanı Eşbaşkanı Elif Bulut da, Dedeoğulları ailesinin Kürt kimliklerinden dolayı katledildiklerini ifade ederek, “Bu katliama sessiz kalmak taraf olmaktır. Bizler yok edilmek, güvensiz bir şekilde yaşamak istemiyoruz. Bu saldırılar iktidarı ayakta tutuyor. Buna karşı halk olarak direnmemiz gerekiyor. Biz Kürtler, kadınlar, emekçiler ve diğer ezilen tüm kesimler olarak, bu tür katliamlara karşı durmak için bir araya gelmeliyiz. Bunu başarıp, bir araya gelip kazanmak dışında bir şansımız yok” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Diyarbakır Barosu'ndan ırkçı saldırıya karşı oturma eylemi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.