Ana SayfaPolitikaCHP’li Belediye Başkanı Özcan ırkçı söylemlerinin arkasında durdu: Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım

CHP’li Belediye Başkanı Özcan ırkçı söylemlerinin arkasında durdu: Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım

HABER MERKEZİ – Mültecilere su faturası ve vergide 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım” dedi.

Kentte yaşayan mültecilerin su faturasına ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağı yönündeki sözleri tepkilere yol açıp, eleştirilerin hedefine oturan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ırkçı söylemlerde bulunmaya devam ediyor.

Belediye başkanı Özcan, katıldığı Habertürk canlı yayınında kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Dün belediye binasındaki basın toplantısında da konuşan Özcan, ”Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Gitsinler istiyoruz” demişti.

‘Hukuka aykırı işlem yapmıyorum’

Tepkiler üzerine Habertürk yayınına katılarak eleştirilere cevap veren Özcan “Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım” dedi.

Mültecilerden toplumun rahatsız olduğunu ve göçmenlerin Türkiye’ye entegre olamadıklarını söyleyen Özcan, “Benim askerim orada şehit olacak, sokaktaki Suriyeli de akşama kadar gelene geçene bakacak!” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan, hukuka aykırı bir işlem yapmayı planlamadığını, yapacaklarının hukuka uygun olacağını ve kendi yaptırdığı anketlerde bu konuda halkın yüzde 85 desteğini aldığını ileri sürdü.

Evinde yabancı uyruklu çalıştırmış

Tanju Özcan, evinde Afgan işçi çalıştırdığı yönündeki iddialara ise “Doğru değil, çalışanım Faslı bir Türkiye vatandaşıydı, 6 ay kadar sigortalı olarak çalıştı, hatta bununla ilgili müfettiş incelemesi de geçirdim” yanıtını verdi.

Bekaroğlu kınadı

Ayrıca, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Tanju Çolak’ın ırkçı yaklaşımını, twitter hesabından yaptığı paylaşımla kınadı:

 




Önceki Haber
Kayıp olan Yağmur Tayhan yaşamını yitirmiş halde bulundu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.