Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı davasında çöpe atılan deliller için ATK’den rapor gelecek

Cinsel saldırı davasında çöpe atılan deliller için ATK’den rapor gelecek

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bıraktığı için yargılanan Hasan Bilgili’nin yargılandığı davada, failin sperm örneği delilinin çöpe atılmasına ilişkin ATK’den raporların yeniden düzenlenerek mahkeme teslim edilmesi istendi.

Bir kadını darp edip cinsel saldırıya maruz bırakan ancak tutuklandıktan sonra tahliye edilen Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademisyen olan Prof. Dr. Hasan Bilgili ile delilleri yok etmede ona yardım eden veteriner hekim Serkan Durmaz ve Jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması yapıldı.

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya çok sayıda kadın ve taraf avukatı katıldı.

Duruşmada konuşan kadının avukatı Aslı Arıhan, bir önceki celsede, Ankara Şehir Hastanesi’nde kadından alınan kan ve idrar örneklerinin üzerine “adli vaka” yazılmadığı için çöpe atıldığını hatırlatarak, hastanede kaybolan örneklerin nasıl kaybolduğunun soruşturulması için Valilik tarafından izin verildiğini ancak Bölge İdare Mahkemesi’nin soruşturmaya itiraz ettiğini dile getirdi.

Arıhan, kadının ilk gün ifade vermek için gittiği karakolda kötü muameleye maruz kalmasını ve delilerin geç toplanmasına ilişkin durumun Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne sorulmasını talep etti.

Ardından konuşan sanık Serkan Durmaz’ın avukatı, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti.

Avukatların taleplerini alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Mahkeme kararında, kadına ait kan ve idrar örneklerinin çöpe atılmasına ilişkin iddia üzerine Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) raporların yeniden düzenlenip mahkemeye gönderilmesinin istenilmesine, sanıklardan Serkan Durmaz hakkında talep edilen adli kontrol taleplerinin reddine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 17 Kasım’a erteledi.


  Tahliye edilen cinsel saldırı failinin sperm örnekleri hastanede çöpe atılmış



Önceki Haber
EŞİK: AKP'nin girişimleri cinsel şiddet faillerine cezasızlık tehlikesini oluşturuyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.