Ana SayfaManşetDiyarbakır’ı çocuklar fotoğraflayacak

Diyarbakır’ı çocuklar fotoğraflayacak

DİYARBAKIR – Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Mektebi’nin kapılarını ilk kez çocuklar için açtı. Diyarbakır Fotoğraf Derneği işbirliğiyle fotoğraf eğitimi alan çocuklar Diyarbakır’ı fotoğraflarıyla sergileyecek.


Haber: Aydın Atay


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na (DTSO) bağlı olan Sanayi Mektebi yaklaşık bir yıldır gençlere ve kadınlara yönelik mesleki eğitim faaliyetini sürdürüyor.

Sanayi Mektebi’nde özellikle farklı hedef grupları ve kesimlerin daha nitelikli işlere erişimi ve geleceğin mesleklerine yönelik yetkinliklerinin artırımı için çalışmalar yürütülüyor.

Şimdiye kadar ağırlıklı olarak gençler ve kadınlara yönelik eğitim programları düzenleyen DTSO, Sanayi Mektebi’nin kapılarını ilk defa çocuklar için açtı.

DTSO ve Diyarbakır Fotoğraf Sanatı Derneği, (DİFAK) işbirliğiyle çocuklara hızlandırılmış fotoğraf eğitimi veriliyor.

‘Amaç çocuklarda  farkındalık yaratmak’ 

DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir

DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir, çocuklarla fotoğraf eğitimine dair çalışmalarının ilham kaynağını şöyle açıklıyor:

Bir yıldır DİFAK’la birlikte temel fotoğrafçılık eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Ama çocukların da bu tarz teknolojik araçlara veya bu alana ilgilerinin olabileceğini düşünerek, 8-14 yaş arası çocuklara yönelik eğitimi geliştirdik. Buradaki temel beklentimiz, çocukların fotoğraf eğitimiyle dünyayı farklı şekilde algılamaları, bu anlarını kaydetmeleridir. Çocukların gözünden Diyarbakır ve çevre şeklinde bazı çalışmalar da yapmak istiyoruz. İlk olarak 10 saatlik fotoğraf atölyesiyle başladık. 9 Temmuz Cuma günü tamamlanacak. Daha sonra çocuklar için fotoğraf çekimi gezileri, yarışmaları, sergileri gibi etkinlikler olacak. Temel hedefimiz çocukların hobi amaçlı bu çalışmaları yapmalarını sağlamaktır.  Ayrıca çocukların ilgilerini ve farkındalıklarını geliştirmek için çalışıyoruz.

Yoğun ilgi oldu

Fotoğraf atölyesinin tamamlanmasıyla çocukların çektiği fotoğraflar, “Çocukların Gözüyle Diyarbakır” ismiyle sergilenecek.

Özdemir, çocukların gelişen teknolojiler ve yeni alanlara ilgilerini artırmak amacıyla hızlandırılmış atölye ve etkinlikleri sürdüreceklerini vurguluyor.

Küçük bir sosyal medya duyurusuna rağmen iki gün içinde 40’ın üzerine başvuru aldıklarını belirten Özdemir, salgın nedeniyle ailelerin çocuklarının farklı kültür-sanat ve sosyal aktiviteler katılmalarını istediğini söylüyor.

Çocukların fotoğraf atölyesine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Özdemir, çocuklara robotik kodlama ve yapay zeka gibi eğitimlerin de verileceğinin müjdesini veriyor.

Çocuklarla fotoğraf eğitimi

DİFAK fotoğraf eğitmenlerinden Tamer Kaya ise, çocukların fotoğrafa olan merak ve ilgilerini keşfetmeye çalıştıklarını ifade ediyor.

35 çocuğa eğitim verdiklerini belirten Kaya, fotoğrafa ilgisini keşfettikleri birkaç çocukla daha iyi çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Yeni mesleki eğitimler

DTSO, Sanayi Mektebi’nde 2021-2021 döneminde yetişkinlere ve engellilere yönelik eğitimlerini sürdürecek.

Metin yazarlığı, senaryo yazımı, video hazırlama, montaj, kurgu, animasyon, sosyal medya uzmanlığı, e-ticaret, yazılım, reklam, teknik hizmetler, bilgi teknolojileri ve tasarım programları gibi farklı eğitim programları gerçekleştirecek.

DTSO yetkilileri bu eğitimlerin çocuklara yönelik olarak da hızlandırılmış atölyeler şeklinde, çocukların ilgi ve farkındalıklarını artırmak için verileceği bilgisini verdi.




Önceki Haber
Güney Afrika'nın eski başkanı tutuklandı
Sonraki Haber
Gazeteci Acarer: Saldırgan 'Yazmayacaksın ulan' diye bağırıyordu