Ana SayfaEkolojiAkbelen’de ağaç kıyımına ‘yangın’ bahanesi

Akbelen’de ağaç kıyımına ‘yangın’ bahanesi

HABER MERKEZİ – Akbelen Ormanı’ndaki ağaçlar, orman yangını “termik santrallere sıçrayacak” bahanesiyle kesildi.

Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda kurulmak istenen Linyit Maden Ocağı’na karşı halkın nöbet eylemi sürerken, bugün Işıkdere mevkiinde ağaç kesimi yapıldı.

Akbelen Ormanı’ndaki ağaçlar, Denizli’den orman yangınlarını söndürmek için gelen ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından görevlendirilen işçilere kestirildi.

Işıkdere mevkiinde en az yüz dönümlük alandaki ağaçlar kesilirken, köylülerin bölgeye gelmesiyle kesim durduruldu.

İşçiler, yangınların Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine sıçramaması için ağaçları kestiklerini söyleyerek, “Bizi alıp buraya getirdiler. Biz de yangını önlemek için ağaçları kestik. Orman yangınlarını söndürmek için gönüllü olarak geldik. Ne iş verirlerse onu yapmaya çalışıyoruz. Termik santrallere yangın sıçramasın diye kesim yapmamızı istediler” diye konuştu.

Suç duyurusu

Köylüler, ağaç kesimiyle ilgili Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nü aradı. Müdürlük, kesimden haberdar olduklarını ve santral için kesim yapıldığını öne sürdü.

Köylüler, orman müdürlüğünün bölgede inceleme yapmasını isteyerek, suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Kesim yeri santrale uzak!

Köylüler, ağaç kesiminin yapıldığı bölgeye termik santralin 8, orman yangınlarının ise 15 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, bölgede çalışma yapan Yeniköy ve Kemerköy Enerji Şirketi’nin orman yangınlarını fırsat bilerek, ağaç kesimine devam edeceği kaygısı taşıdıklarını söyledi.

Ağaç kesiminin yapıldığı yerde köylülerin bekleyişi sürüyor.




Önceki Haber
Ankara'da tecavüze uğrayan kadının intihar ettiği iddiası
Sonraki Haber
TTB: İktidar salgını da yangını da yönetemedi