Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK kurucularından Erol mezarı başında anıldı

KESK kurucularından Erol mezarı başında anıldı

HABER MERKEZİ – KESK kurucu üyelerinden ve Genel Sekreteri Sevil Figen Erol, vefatının 13. yıldönümünde Siverek’te bulunan mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Eğitim Sen Urfa Şubesi Başkanı Mahmut Binici, “Onu her gün, her alanda mücadelemizle yaşatacağız” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreterliği yaparken kansere yakalanan ve 2008’de Ankara’da yaşamını yitiren Sevil Figen Erol, ölüm yıldönümünde Siverek Asri Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anma törenine, Erol’un ailesi KESK Diyarbakır ve Urfa Şubeler Platformu ile Siverek bileşenleri katıldı. Anma, mezarlık girişinden Erol’un mezar başına kadar yapılan yürüyüşle başladı.

‘Mücadeleyi büyüteceğiz’

Saygı duruşunun ardından başlayan anmada konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Urfa Şubesi Başkanı Mahmut Binici şunları söyledi:

Kadın mücadelesinin öncülerinden olan arkadaşımızı anmak için bir aradayız. Sevil arkadaşımızdan sonra da kadın mücadelesi büyüyerek devam etmiştir. Yoldaşımızım bırakmış olduğu mücadele geleneğinin sözünü yeniliyoruz. Kabri başında sözümüzü bir kez daha dile getiriyoruz; bize bıraktığın mücadeleyi büyüyeceğiz, rahat uyu. Biz biliyoruz ki her zaman mücadele edenler kazanmıştır. Onu her gün, her alanda mücadelemizle yaşatacağız.

Erol’un babası Bekir Erol, “Halka kendini adamış, halk adına ölmüş kişilere özeniyorum” şeklinde konuştu.

Anma, Erol’un mezarına karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.




Önceki Haber
Şile sahillerinde denize girmek gün boyu yasaklandı
Sonraki Haber
Gazeteci Deniz Fırat mezarı başında anıldı