Ana SayfaGüncelAKP önündeki Boğaziçi eylemine polis müdahalesinde gözaltına alınanlar serbest

AKP önündeki Boğaziçi eylemine polis müdahalesinde gözaltına alınanlar serbest

HABER MERKEZİ – Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını AKP Sarıyer İlçe binası önünde protesto ederken gözaltına alınan yedi öğrenci ve haber takibinde olan bir gazeteci serbest bırakıldı.

Melih Bulu’nun görevden alındığı tarihe kadar aylarca protesto eylemleri düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi hocaları ve öğrencileri, bu defa da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atanan Rektör Naci İnci’ye karşı ayakta.

Üniversitede eylemler sürerken, Boğaziçili öğrenciler de İnci’nin rektör olarak atanmasını, AKP Sarıyer ilçe binası önünde protesto etti.

Öğrenciler, polis engeline rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada “8 ayı aşkın süredir üniversitelerine tepeden inme bir kararla atanan ‘kayyum’ rektörle mücadele ettiklerini belirten öğrenciler, şunlar ifade etti:

Atanan kayyumun, siyasi iktidarın iradesinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu nedenle Naci İnci bize göre iktidarın, bütün kurumları ele geçirmeye çalışan baskı ve sindirme politikasının bir piyonudur. Mesele Başkanlık sistemiyle daha da anti-demokratik hale gelen, tek adama tüm kurumların başına yönetici atama hakkı tanıyan sistemin tamamıdır. Bu ülkenin insanları için en büyük güvenlik tehdidi de, göçmenler değil AKP’dir, Cumhur İttifakı’dır! Biz bu nedenle baş kayyum gitmeden, piyonları gitmez diyoruz ve herkesi iktidara karşı demokrasi mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz!

Açıklamanın ardından, öğrencilere müdahale eden polis, sekiz kişiyi gözaltına aldı.

Müdahalede Ozan Acıdere adlı gazeteci de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üniversiteliler ve Acıdere Sarıyer Mahallesi’nde bulunan Çayırbaşı Güvenlik Büro’ya götürüldü.

2911 kanununa muhalefetten gözaltına alınanlar emniyette alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.




Önceki Haber
Boğaziçi direniyor: YÖK kapatılacak, kayyumlar gidecek biz kalacağız!
Sonraki Haber
AKP Sözcüsü: Türkiye bir göçmen kampı değildir