Ana SayfaManşetBoğaziçi direniyor: YÖK kapatılacak, kayyumlar gidecek biz kalacağız!

Boğaziçi direniyor: YÖK kapatılacak, kayyumlar gidecek biz kalacağız!

HABER MERKEZİ – Melih Bulu’nun ardından Boğaziçi Üniversitesi’ne bu kez de Naci İnci’nin atanmasına tepki gösteren öğrencilerin yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. Bunun üzerine Bebek kapısında açıklama yapan öğrenciler, “YÖK kapatılacak, kayyumlar gidecek biz kalacağız!” dedi.


Haber: Yadigar Aygün & Mehmet Elma


Melih Bulu’nun görevden alındığı tarihe kadar aylarca protesto eylemleri düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi hocaları ve öğrencileri, bu defa da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atanan Rektör Naci İnci’ye karşı ayakta.

Polis, saat 17:00’de yapılacak basın açıklaması için bir araya gelen öğrencileri engelliyor.

Boğaziçi öğrencilerinin okul dışına çıkması polis tarafından engellenirken, dışarıdan destek için gelen öğrencilere de izin verilmiyor.

Güney Kapısı önünde açıklama yapmak için erken saatlerde bir araya gelen öğrenciler polis tarafında Genel Bilgi Taraması’na (GBT) maruz kaldı.

Yapılan sorgu ardından açıklama yapmak isteyen gruba, polis Sarıyer Kaymakamlığı’nın eylem etkinlik yasağı kararını gerekçe göstererek izin vermedi.

Açıklama öncesi Güney Kapısı önünde toplanan gazetecilerin görüntü alması da polislerce engellenmeye çalışıldı. Alandan ayrılmak istemeyen gazeteciler, polis zoruyla alandan uzaklaştırıldı.

Kitle, “Kayyumlar gidecek biz kalacağız”, “Sizden korkmuyoruz”, “Direne direne kazanacağız”, “Kayyumlar istifa” sloganları ile bekledi.

Güney kapısından çıkışları engellenen öğrenciler, açıklamalarını üniversitenin Bebek kapısında yaptı.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Devrim Barış Yılmaz şunları söyledi:




Önceki Haber
Memur maaşına zam oranı açıklandı
Sonraki Haber
AKP önündeki Boğaziçi eylemine polis müdahalesinde gözaltına alınanlar serbest