Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü: Türkiye bir göçmen kampı değildir

AKP Sözcüsü: Türkiye bir göçmen kampı değildir

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye bir göçmen kampı değildir. Bazı devletlerden açıklama yapılıyor. ‘Türkiye’ye daha fazla maddi yardımda bulunalım.’ Bütün bunlar saygısızlıktır, Türkiye’nin bir mülteci daha alacak gücü yoktur” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Güncel konulara dair açıklamalarda bulunan Çelik, Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesine dair şu değerlendirmelerde bulundu:

Cumhurbaşkanımızın verdiği temel mesaj Afganistan’da kapsayıcı bir modelin ortaya çıkmasıdır. Ciddi kaygılar vardır, uygulamayı göreceğiz, takip edeceğiz. Burada insan haklarına ve kadın haklarına riayet gibi konuların yakın bir şekilde takibimizde olduğunu bir kez daha söylüyoruz.

Afgan halkı yalnız bırakılmamalıdır. Çok sayıda sivilin hayatına mal olan çatışmaların yeniden çıkmaması için… Tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Buradan çekilenlerin, burada daha büyük bir dramın ortaya çıkmaması için uluslararası mükelleflerini yerine getirmesi gerekiyor. Yeniden Avrupa’yı yada ABD’yi tehdit etmeden terör örgütleriyle mücadele edilmeyecekse Afganistan’da yaşananlar önümüzdeki 20 yılda yeniden yaşanır. Bu tabloyu yeniden yaşamamak gerekiyor. Önemli olan Afgan halkının geleceğidir.

Çelik, Türkiye’de doğru gerçekleşen göç dalgasına dair de, “Bazı devletlerden açıklama yapılıyor. ‘Türkiye’ye daha fazla maddi yardımda bulunalım.’ Bütün bunlar saygısızlıktır, Türkiye’nin bir mülteci daha alacak gücü yoktur. Bu siyasetçiler bilsinler, Türkiye bir göçmen kampı değildir, Türkiye sınırlarına hakimdir. Bu açıklamaların hepsi yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.

‘Haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak’

6 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitim dönemine de değinen Çelik, “Tüm kademelerde haftada 5 gün eğitim yapılacak, ders saati azaltılmayacak. Aşılama çalışmalarının bu noktaya gelmesinin bize bu imkanı sağladığını söylemek isterim. Pandemi öncesi gibi gerçekleşecek eğitim. Mazereti varsa, yüz yüze eğitime katılamıyorsa çocuk EBA’ya bağlanabilecektir” diye konuştu.

‘Hayatını kaybedenlerin çoğu aşısız’

Çelik, Corona virüsü salgını ve aşılamaya da dikkat çekti.

Sözcü Çelik, “Tüm dünyadaki bilim insanları bu hastalıkla mücadele etmek için aşının yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ediyorlar. Bilim insanlarına güveniyoruz. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmı, aşısını olmayanlar. Bilim insanlarını dinlemek gerekir” dedi.




Önceki Haber
AKP önündeki Boğaziçi eylemine polis müdahalesinde gözaltına alınanlar serbest
Sonraki Haber
Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınlara ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten dava