Ana SayfaEkolojiBakan Pakdemirli: Yunanistan’ın uçak talebi var

Bakan Pakdemirli: Yunanistan’ın uçak talebi var

HABER MERKEZİ – Orman yangınlarına ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’daki yangınların iyiye gittiğini belirterek, Yunanistan’ın uçak talebi olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Marmaris Öğretmenevinde açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarına ilişkin, “89 hava aracının günlük koordinasyonunu yapmak durumunda kalıyoruz. Zor bir operasyon” diyerek, Muğla’daki yangınların tümünün iyiye gittiğini açıkladı.

Yunanistan’ın uçak talebi

Muğla’da 180 bin ton su atıldığını belirten Pakdemirli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yunanistan’ın uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan’a sağlıyor olacağız. Yanan yerlerin başka maksatla kullanılması söz konusu değil, buralar yeniden ağaçlandırılacak. 2 işçi soğutma çalışmaları sırasında uçurumdan yuvarlandı. Helikopterle hastaneye kaldırıldılar. Hayati tehlikeleri yok

Bakan Kurum: Hasar tespit çalışmaları yapıldı

Ardından konuşan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangına dair bilgi verdi:

Antalya’daki orman yangınlarının kontrol altına alınması ve dün başlayan yağışlarla birlikte soğutma işlemleri yürütülüyor. Muğla’da çıkan yangınlarda toplamda 303 mahalleden 37 mahallemiz afetten etkilenmiş durumda. 37 mahallenin hasar tespit çalışmaları yapıldı. 33 mahallede bu çalışmalar tamamlandı. Toplamda 173 bina, 230 bağımsız birimin yangından tamamen etkilendiğinin tespitini yaptık. Yangının bir kısmı özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit alanlarında gerçekleşti. Ne özel çevre koruma bölgesi ne doğal sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit alanları için bilim kurulu oluşturduk. Termik santralimizin bulunduğu bölgede yaptığımız incelemeye göre yüksek risk arz eden tehlike bir seviye olmadığı tespit edilmişti.




Önceki Haber
Corona virüsten 108 kişi daha yaşamını yitirdi: 'Aşılar en güçlü silahımız'
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.